Eerste Oostenrijkse ski-opening vindt plaats in Nederland

De eerste Oostenrijkse ski-opening vindt plaats in het weekend van 26 en 27 oktober 2024 in het Filzmoos-ambassade in de winterbelevenishal SnowWorld Amsterdam in Nederland. Voor de derde keer reist een delegatie van ongeveer 20 mensen uit Filzmoos naar Amsterdam om de ski- en Oostenrijkminnende Nederlanders een gevarieerd show- en entertainmentprogramma en echte Oostenrijkse gastvrijheid te bieden.

Foto: Filzmoos

Het Ski-Demoteam Filzmoos presenteert samen met de Bögei Girlies, de meervoudige en huidige Europese kampioenen in formatieskiën, en de Filzmoos-mascottes een indrukwekkende ski-show. Alpenkulinarische lekkernijen met Oostenrijkse specialiteiten en Salzburgse delicatessen worden aangeboden op de Filzmooser boerenmarkt, de Arzberg Musi brengt après-ski-sfeer en muzikale groeten uit Oostenrijk naar Nederland. Voor de kinderen is er een schattenjacht in de sneeuw en onder alle bezoekers wordt een exclusieve droomskivakantie met alles erop en eraan verloot.

Peter Donabauer, directeur van het toerisme in Filzmoos, is verheugd over de samenwerking met SnowWorld Amsterdam, waaruit inmiddels een vriendschap is ontstaan: “Al 3 jaar is Filzmoos de exclusieve partner van SnowWorld Amsterdam, de grootste winterbelevenishal in de regio Amsterdam en mede-organisator van de winteropening met ongeveer 10.000 bezoekers. De Nederlandse markt is van groot belang voor het toerisme in Salzburg; ongeveer 25 procent van onze gasten komt uit Nederland.” Het doel van de exclusieve samenwerking tussen Filzmoos en SnowWorld Amsterdam is om zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken voor skiën en wintersport, en hen te motiveren voor een vakantie (zowel in de zomer als in de winter) in de bergen van Filzmoos.

Ongeveer 70 kilometer ten zuiden van de Mozartstad Salzburg ligt de populaire vakantiebestemming Filzmoos. Tot de winteractiviteiten behoren naast skiën, langlaufen en biatlon ook skitochten, sneeuwschoenwandelen, winterwandelingen, schaatsen, paardensleetochten en ballonvaarten. Filzmoos wordt vooral gewaardeerd door berg- en natuurliefhebbers en liefhebbers van alpine cuisine, omdat het bergdorp bijzonder gezinsvriendelijk en duurzaam is en een zeer aantrekkelijk gastronomisch aanbod biedt.

Meer informatie: Snowworld.com of Filzmoos.at

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *