Tien nieuwe erkende Natuurkampeerterreinen in 2013

Dit jaar zijn er tien nieuwe terreinen erkend als Natuurkampeerterrein. Tijdens de jaarlijkse Beheerdersdag van Stichting Natuurkampeerterreinen op 12 maart werden de nieuwe beheerders verwelkomd met het traditionele groene welkomstbord.

Rhanerveld
Rhanerveld

Er zijn op dit moment 136 Natuurkampeerterreinen in Nederland. Nieuw erkende terreinen in 2013 zijn: Meerland in Oostwold (GR), Het Oosterse Veld in Noordwolde (FR), Thabor in Ysbrechtum (FR), Het Lachende Paerd in Den Ham (O), Het Rhanerveld in Hellendoorn (O), Boxbergen in Wesepe (O), Bij de Bruuk in Groesbeek (GL), De Altena in Zeewolde (FL), De Maasakker in Megen (NB) en De Knotwilg in Werkendam (NB).

Naast deze nieuwe Natuurkampeerterreinen zijn er ook voor het eerst twee terreinen als GroepsNatuurkampeerterreinen erkend. Dit zijn De Wolfskuil in Ommen (O), en Harskamperdennen in Kootwijk (GL).

Een natuurcamping mag zich niet zo maar Natuurkampeerterrein noemen. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet het terrein voldoen aan de richtlijnen van Stichting Natuurkampeerterreinen. Hierin staat onder andere dat Natuurkampeerterreinen geen seizoensplaatsen verhuren en dat er geen grote georganiseerde activiteiten plaatsvinden. Het kamperen in harmonie met de natuur staat voorop. Bestaande Natuurkampeerterreinen worden elke twee jaar getest op de richtlijnen door Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK).

Op de Beheerdersdag, die dit jaar op Landgoed Mariënwaerdt in Beesd werd gehouden, namen de aanwezige nieuwe beheerders het welkomstbord in ontvangst van de voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting Natuurkampeerterreinen, Marianne Ruigrok.

Het kampeerseizoen op de Natuurkampeerterreinen begint dit jaar officieel op Goede Vrijdag (29 maart). De meeste terreinen zijn dan open. Om te kamperen op de Natuurkampeerterreinen is de Natuurkampeerkaart verplicht. Deze zit achter in Het Groene Boekje, de kampeergids waar alle Natuurkampeerterreinen in vermeld staan.

Meer informatie: www.natuurkampeerterreinen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *