Stuntprijzen niet nodig voor goede bezetting boerencampings

In tegenstelling tot de ervaringen van de reisbranche deden de kleinschalige plattelandscampings door het mooie voorjaarsweer juist heel goede zaken. De Stichting Vrije Recreatie (SVR) meldt een ongekende drukte op de aangesloten (boeren-)campings. Een drukte die begon bij het begin van het kampeerseizoen en die ook nu nog voortduurt en zelfs toeneemt.

Wim van den Berg (r)

Voorzitter Wim van den Berg vertelt enthousiast over de nog steeds groeiende belangstelling voor het ‘kamperen bij de boer’. “Een logische zaak” zegt hij “het mooie weer, het mooie Nederland en de zeer betaalbare prijzen die onze campings hanteren, wat wil je nog meer?” Ten overvloede wijst hij er nog op dat je, wanneer het weer in Nederland even tegenzit, ruimschoots terecht kan op de SVR-campings in het buitenland.

Reisorganisaties roepen vakantiegangers op om voor een luttel bedrag een last-minute-reis te boeken. Begrijpelijk, want volgens het ANVR en Thomas Cook kampte de reisbranche de afgelopen maanden met een dip in het aantal boekingen.
De oorzaak daarvan lag volgens het ANVR aan het mooie weer in het voorjaar. ” Zodra het begon te regenen, deden de reisbureaus meteen weer goede zaken” zegt directeur Frank Oostdam. Hij waarschuwt daar echter bij, dat last-minute niet automatisch betekent dat een reis fors goedkoper is.

geen noodzaak om te stunten

De SVR zegt niet te hoeven stunten met kortingen of acties om vakantiegangers naar haar kleinschalige campings te lokken. En inderdaad, in de veertig jaar dat het kamperen bij de boer bestaat, blijkt dat steeds meer recreanten kiezen voor deze vorm van recreatie.
De rust en ruimte van het platteland is daarvoor een zeer belangrijke reden, terwijl – heel belangrijk in deze tijd van bezuinigingen – een vakantie op het boerenerf vele malen goedkoper is dan een reis naar verre oorden. Goed gastheerschap en betaalbaarheid daar staan wij voor garant, aldus Wim van den Berg.

Meer informatie: www.svr.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *