Meer aandacht voor groepskamperen op speciale Natuurkampeerterreinen

Dit jaar zijn er negen nieuwe Natuurkampeerterreinen in Nederland bij gekomen. Een deel daarvan zijn GroepsNatuurkampeerterreinen, waar groepen terechtkunnen die in alle rust willen kamperen op plekken ver weg van bebouwing en georganiseerde recreatie. Alle terreinen liggen midden in of naast een natuurgebied.

groepskamperenVorig jaar begon Stichting Natuurkampeerterreinen met de erkenning van twee groepsterreinen om de toenemende vraag naar kamperen met groepen families en vrienden in de natuur beter te kunnen beantwoorden. Om de rust voor de andere kampeerders niet in het geding te laten komen, is groepskamperen op een gewoon Natuurkampeerterrein niet geschikt. Wie toch de rust van de natuur wil opzoeken met een eigen groep, kan dit jaar terecht op maar liefst zeven GroepsNatuurkampeerterreinen terecht.

De nieuwe groepsterreinen in 2014 zijn: De Jarden in Nietap (Drenthe), Jena in Hummelo (Gelderland), Oostermaet in Okkenbroek (Overijssel), De Abbert in Dronten en De Altena in Zeewolde (Flevoland). De eerste twee waren jarenlang gewone Natuurkampeerterreinen, maar gaan zich nu toeleggen op groepen. Behalve groepen families en vrienden zijn ook verenigingen, scoutinggroepen en schoolklassen welkom op de terreinen.

De GroepsNatuurkampeerterreinen zijn te herkennen aan de speciale welkomstborden en vlaggen bij het terrein. Een overzicht is onder andere te vinden in de gratis ‘Kamperen’ app (voor iPhone en Android) en in Het Groene Boekje 2014, waar ook de ‘gewone’ Natuurkampeerterreinen in staan. Achter in deze kampeergids zit ook de Natuurkampeerkaart. Deze is verplicht voor het kamperen op alle Natuurkampeerterreinen. Het Groene Boekje is dit jaar in een oplage van 51.000 exemplaren verschenen.

Kijk voor meer informatie op www.natuurkampeerterreinen.nl/groepskamperen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *