Meedenken over de toekomst van de natuur

Natuur is voor veel recreatiebedrijven een belangrijk onderdeel van hun aantrekkelijkheid. De gasten genieten volop van de natuur als ze bij campings en bungalowparken op bezoek komen. Dat is een belang, waard om rekening mee te houden. Staatssecretaris Dijksma is druk bezig met een nieuw natuurbeleid en wil daar zo veel mogelijk partijen bij betrekken. Op de website toekomstnatuur wordt informatie verstrekt over de ontwikkelingen rondom natuurbeleid en is er ruimte om mee te discussiëren over het nieuwe natuurbeleid. 

Vos, Waterleidingduinen
Vos @Waterleidingduinen

Het Ministerie van Economische Zaken  heeft  in 2012 een Toekomstverkenning Natuur uitgevoerd om zich te bezinnen op de vraag of en zo ja welke verandering van het natuurbeleid opportuun is.  Staatssecretaris Sharon Dijksma wil graag een volgende stap zetten en samen met een brede groep betrokkenen en belangstellenden werken aan een gedeelde visie, een lange-termijn-perspectief op natuur…

Meer informatie en meedoen: https://toekomstnatuur.pleio.nl

 

De 24 uur van de natuur

Een evenement  waarbij natuur en beleving samenkomen is ‘De 24 uur van de natuur’ op zaterdag 22 juni. Ook recreatiebedrijven kunnen hier op inhaken.  Het ministerie vraagt allerlei partijen in Nederland om op die dag hun publieksactiviteiten extra in de belangstelling te zetten zodat iedereen kan genieten van de natuur in Nederland. Doet u ook mee?

Activiteit aanmelden is mogelijk op de website: http://24uurnatuur.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *