Boeren verwelkomen vakantiegangers op Hazeldonk

Aanstaande vrijdag 23 augustus gaan diverse boeren de vakantiegangers die terugkomen van hun buitenlandse vakantie op een ludieke manier “ welkom terug” in Nederland heten. Ze ontvangen de terugkerende reizigers , zeer gastvrij, op de drukstbezochte grensovergang van Nederland, Hazeldonk aan de E19. Deze gastvrijheid tonen zij in het kader van de actie boerzoektjou.nu.

klompenGedurende deze actie laten boeren zien dat Nederlanders veel verrassender kunnen verblijven op het Nederlandse platteland. Deze vrijdag worden veel vakantiegangers uit midden Nederland verwacht op Hazeldonk die op weg naar huis zijn. Vanaf 10.00 uur zullen de boeren de Nederlanders de hand schudden, omhelzen, kussen en van harte welkom heten in hun eigen land. Op de parkeerplaats van Hazeldonk wordt bovendien een sfeervol stukje platteland ingericht om reizigers een stukje rust, ruimte en authenticiteit van het Nederlandse boerenleven te bieden. Ook zullen zij de Nederlanders verzoeken hun volgende vakantie op het Nederlandse platteland door te brengen.

Boeren vragen op ludieke wijze aandacht
Volgens Maaike van Breugel van de actie Boerzoektjou.nu is het verblijven op het platteland nog erg onbekend: “ Met deze ludieke actie willen we vakantiegangers wijzen op het moois dat het platteland te bieden heeft. Vakantie vieren bij de boer heeft vele voordelen. De rust en ruimte zijn gewaarborgd door de vaak kleinschalig opgezette verblijfsmogelijkheden. Bovendien denken Nederlanders vaak alleen maar aan kamperen terwijl er veel meer, vaak luxere, mogelijkheden zijn om te verblijven op platteland. Boeren hebben inmiddels diverse andere accommodatievormen zoals een Bed & Breakfast of zelfs compleet ingerichte tenten. Ook gastvrijheid staat bij boeren hoog in het vaandel. Boeren hebben veel aandacht voor de mensen die bij hen vakantie vieren. Vaak is een verblijf niet alleen leuk maar ook leerzaam. Mensen kunnen bij bepaalde boerderijen nog kennis maken met het echte boerenleven. Zo zien zij waar en hoe hun voedsel wordt geproduceerd. Helaas zijn er namelijk steeds meer kinderen die denken dat melk of vlees uit de fabriek komt” , aldus van Breugel.

Gasten tonen volop enthousiasme voor verblijven bij de boer
Gasten van de diverse plattelandsbedrijven laten al geruime tijd hun enthousiasme zien voor verrassend verblijven bij de boer in Zuid Nederland. Via de site: www.boerzoektjou.nu beoordelen zij de diverse aangesloten plattelandtoeristische bedrijven. Daarnaast geven zij aan of ze de accommodaties rustiek, comfort of luxe vinden. Bovendien kunnen vakantieparken door drie stempels aangeven of zij een actief (nog werkend) boerenbedrijf zijn, of men de streekproducten promoot en of men kindvriendelijk is. Het project boerzoektjou.nu is tot onder andere tot stand gekomen in samenwerking met de provincie Brabant, Zeeland, de VeKaBo, de ZLTO en de Europese Unie.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *