2014 uitstekend jaar voor NP De Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe ontving in 2014 maar liefst 581.702 betalende bezoekers. Van hen bezochten 325.713 ook het Kröller-Müller Museum, dat zich in het Park bevindt.

hoge veluweVeel activiteiten, mooi weer en een tentoonstelling van allure
Het lijkt er op dat de vele publieksactiviteiten in 2014 en het mooie weer gezorgd hebben voor de stijging van het aantal betalende bezoekers ten opzichte van 2013, toen er 516.456 betalende bezoekers kwamen. Ieder weekend en op vakantiedagen waren er georganiseerde activiteiten, waaronder kinderactiviteiten, rondleidingen door Jachthuis Sint Hubertus, safari’s met de boswachter en de maandelijks terugkerende streekmarkt. En dan waren er nog de grote publieksevenementen, waaronder de Dag van het Paard en het NK Burlen. Niet alleen het Park zelf trok in 2014 veel bezoekers. Ook het Kröller-Müller Museum, dat zich binnen de grenzen van het Park bevindt, had een goed jaar. Deels heeft dat te maken met de goed bezochte Seurat tentoonstelling.

Vooruitblik 2015
Het Park verwacht van jubileumjaar 2015 (80-jarig bestaan van de stichting) weer een mooi jaar te maken. Door het aanbod van georganiseerde activiteiten verder te verhogen beoogt het Park de stijgende lijn van bezoekersaantallen vast te houden. Het aantal kleinschalige activiteiten wordt verdubbeld en er zullen meer grote evenementen plaatsvinden. Nieuw zijn het Natuur- en Wetenschapsweekend dat samen met magazine Quest wordt georganiseerd en de Hout- en Bosdag. Het Kröller-Müller Museum pakt dit jaar ook flink uit met de Van Gogh-tentoonstelling Van Gogh & Co. Dit omdat het in 2015 precies 125 jaar geleden is dat Van Gogh overleed.

Meer informatie: www.hogeveluwe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *