Prijswinnende audiobeleving ‘Kermis van Geluid’ tijdens Dutch Design Week

Stap binnen in een unieke audiobeleving waarin de geschiedenis van de kermis tot leven komt. Tijdens de Dutch Design Week transformeert Fiera del Suono het KOELHUIS, gelegen op het voormalige Campina terrein, tot een levend canvas voor creativiteit en innovatie. In de grote zaal van het KOELHUIS word je begroet door kolossale en kleurrijke opblaasobjecten die de wonderen van de kermis verbeelden. Een waarzegster neemt je vanuit een glazenbol mee in een tijdreis en laat je ervaren hoe de kermis eeuwenlang een broedplaats was van creativiteit en innovatie.

Foto: Dropstuff Media

Van 19 t/m 27 oktober nodigt deze meeslepende ervaring bezoekers uit om zich onder te dompelen in een tijdreis vol bijzondere locatie-gestuurde geluidssystemen. Ontdek hoe de kermis zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld als een platform voor diverse kunsten zoals theater en dans, en als een plek waar baanbrekende uitvindingen zoals fotografie, stoommachines, elektriciteit en virtual reality hun debuut maakten.

Een waarzegster, met de stem van de bekende actrice Hetty Heyting, neemt je mee op een avontuurlijke reis vanuit haar glazen bol, waar een symfonie van artiesten, circuspaarden, draaiorgels, achtbanen en AI-profeten je de toekomst in stuwt. Dompel jezelf onder in een dynamisch auditief landschap, met zogenaamde ‘augmented audio’ via open hoofdtelefoons en een 3D-geluidservaring die weerklinkt vanuit vierenzestig luidsprekers. Beweeg vrij door de ruimte en zie hoe het verhaal zich ontvouwt.

Ontwerpend Onderzoek naar Auditief Cultureel Erfgoed

Fiera del Suono, de kermis van geluid, is het resultaat van een ontwerpend onderzoek naar nieuwe manieren om auditief cultureel erfgoed dichter bij een breder publiek te brengen, gebruikmakend van innovatieve audiotechnologieën. In de afgelopen jaren is audio steeds belangrijker geworden als medium, met technologische hoogstandjes die rijkere en meeslepende ervaringen mogelijk maken.

Het mediakunst-collectief DROPSTUFF MEDIA, het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid en het Stadsmuseum Tilburg hebben de afgelopen twee jaar gewerkt aan dit project binnen onderzoeks- en innovatieprogramma’s van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, ClickNL en Cultuurloket DigitALL. Samen met studenten van de Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Utrecht en de Fontys Hogeschool voor de Kunsten Tilburg zijn audiofragmenten geselecteerd, een interactieve storyline geschreven, animaties ontwikkeld en de fysieke ruimtelijke beleving ontworpen, inclusief verschillende licht-, geur- en laserzones.

Foto: Dropstuff Media

Winnaar International Sound Awards

Fiera del Suono heeft recent twee ‘Better Sound’ Awards gewonnen in de categorieën Sound Art en Surround / Ambient Sound van de International Sound Awards.

KOELHUIS Eindhoven

Koelhuis Eindhoven is de nieuwe cultuur en technologie-hub gericht op Immersive Experiences (IX) binnen het opkomende Koelhuis District. Het gigantische, industriële vriespakhuis is onderdeel van het voormalige Campina-terrein dat momenteel wordt ontwikkeld.

Meer informatie: DDW.nl/

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *