Tropenmuseum Junior leukste familiemuseum 2013

De winnaar van de verkiezing voor het leukste familiemuseum, georganiseerd door het opvoedblad Rekels Magazine, is bekend! Het Tropenmuseum Junior mag zich voor een jaar het leukste familiemuseum noemen. De bezoekers van rekels.nl hadden de hele maand november de mogelijkheid te stemmen op hun favoriete top 3 familiemusea.

Bij het tellen van de stemmen bleek het Tropenmuseum Junior de winnaar. Het Bakkerijmuseum uit Medemblik, de winnaar van vorig jaar, deed het ook dit jaar weer goed en eindigde als nummer 2. De Bataviawerf is derde geworden.

De complete top 10:
1. Tropenmuseum Junior, een wereld te ontdekken
2. Bakkerij museum – De oude bakkerij
3. Bataviawerf
4. Zuiderzeemuseum
5. CORPUS ‘reis door de mens’
6. Aviodrome
7. Het Muiderslot
8. Miniworld Rotterdam: Er wacht een hele wereld op jou!
9. Marinemuseum
10. Museon High Tech Romeinen

De verkiezing is bedoeld ter meerdere eer en promotie van de (kleine) musea bij ouders met jonge kinderen. Gedurende de verkiezingsperiode hebben 14.000 mensen een museumpagina bekeken.

Mix Max Brasil

Tropenmuseum Junior, een wereld te ontdekken
In Tropenmuseum Junior maken kinderen van 6-13 jaar kennis met culturen van over de hele wereld. Met tentoonstellingen die je kunt zien, aanraken, horen en vooral meemaken. Momenteel hebben ze de doe-tentoonstelling MixMax Brasil waarbij je op een leuke manier kennismaakt met de Braziliaanse cultuur. De tentoonstelling is nog tot maart te bezoeken.

MixMax Brasil
Je voelt de Braziliaanse mix tot in je tenen. Je loopt over wiebelende planken tussen de luchtwortels van de mangrove. Voor je het weet sta je op een plein met veel deuren en ramen. Je komt op onverwachte plekken zoals een boteco, muziek- en dansstudio en een flessengrot. Remix muziek, dans de frevo of ga aan de slag in De Mixfabriek met upcycle-materialen. Het Tropenmuseum Junior nodigt je uit om mee te komen doen. Dus: schoenen uit, slippers aan en mixen maar! Je wordt persoonlijk begeleid door hun Braziliaanse medewerkers.

 

Bron: www.rekels.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *