Superstart seizoen voor Europa Park

Europa-Park kent een vliegende start van het nieuwe attractieparken-seizoen. De eerste dagen werden enkele bezoekersrecords gebroken, maar ook blijken de nieuwe attracties bijzonder goed in de smaak te vallen. Daarnaast mocht het  park de afgelopen weken verschillende prijzen in ontvangst nemen.

Foodloop; achtbaan in het restaurant

Nieuwigheden 2011

Hoewel het park al meer dan 100 attracties en shows telt, is het aanbod dit jaar met drie nieuwigheden uitgebreid. Een vierde attractie opent met Pinksteren. De toevoegingen vallen vooral bij  families met kinderen in de smaak. Zo zijn er in het Sprookjesbos nieuwe sprookjesachtige bouwsels verrezen waar men oog in oog komt te staan met de gebroeders Grimm en hun geesteskinderen. In het nieuwe “Piccolo Mondo” maken kinderen, zittend in een Venetiaanse gondel, een hele bijzondere reis langs verschillende Italiaanse steden. In hetzelfde Italiaanse themagebied kan men vanaf juni in “Volo da Vinci” vliegen in een ingenieuze vliegconstructie van de grote Leonardo da Vinci. Net zoals in de tijd van deze beroemde Italiaanse uitvinder kan men met spierkracht de snelheid van het vliegmachine regelen.

 

FoodLoop-restaurant

Europa-Park opende dit attractiepark-seizoen  ook nog een wereldprimeur: het eerste looping-restaurant ter wereld. In het “FoodLoop-restaurant” worden de bestellingen niet door medewerkers geserveerd, maar zorgen achtbanen met daarin zelfs een looping, dat de gerechten vanuit de keuken zo op je bordje terecht komen. De bezoekers zijn enthousiast over deze culinaire belevenis. Het restaurant is iedere dag, van parkopening tot –sluiting, dan ook goed bezet.

Prijzen

Europa-Park mocht de eerste weken van het nieuwe parkseizoen al een aantal prijzen in ontvangst nemen. Zo ontving het park van “Parkscout” de award voor beste attractiepark en voor haar Halloween-avonden de award voor beste evenement. “Parkscout” is de grootste pretparkensite in Duitsland. Aan de publieksprijs namen 40.000 mensen deel.  Bij twee verschillende Belgische verkiezingen kwam Duitslands grootste attractiepark als beste uit de bus. Europa-Park kreeg een “Loopy Award” voor beste attractiepark in Europa. Een tweede “Loopy Award” ontving het park voor het beste eten en drinken in een attractiepark. Voor het eerst kon gestemd worden voor de “Diamond Theme Park Awards”. Hieraan namen meer dan 8.600 mensen deel. Ook zij wezen Europa-Park aan als beste park van Europa. De Megacoaster ‘blue fire’ powered by GAZPROM, waarin men in 2,5 seconden weggeschoten wordt naar 100 km/u, kreeg daarnaast de award voor beste achtbaan in een Europees park. De bij horror-fans bekende “Screamie-Award” viel ook dit jaar Europa-Park te beurt. De “Terenzi Horror Nights” werden aangewezen als beste Halloween-evenement ter wereld. Ook een van de hotels ontving een tweetal awards: deelnemers aan de grootste beoordelingssite ter wereld (“Tripadvisor”) stemden voor Hotel Colosseo als een van de 20 beste hotels in Duitsland. Hetzelfde hotel kreeg ook een “Primo-Award”: vakantiegangers van Neckermann wezen Colosseo aan als één van de 10 beste hotels in de brochures van deze touroperator.

Europa-Park, Duitslands grootste attractiepark met meer dan 100 attracties en shows,  is in het zomerseizoen van 2011 geopend van 9 april tot en met 6 november, dagelijks van 9 tot 18 uur (langere openingstijden in het hoogseizoen). Kinderen tot en met 3 jaar hebben gratis entree, kinderen tot en met 11 jaar betalen 32 Euro (op hun verjaardag hebben ze gratis entree!), volwassenen 36 Euro en 60-plussers en gehandicapten 32 Euro. Meer informatie over het park en de overnachtingsmogelijkheden vindt men op: www.europapark.nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *