Snowworld Zoetermeer mag skibaan verlengen

De Raad van State verklaart het beroep van de Stichting Kwaliteitsteam Buytenpark ongegrond. Met deze uitspraak is er een einde gekomen aan de jarenlange procedures rondom de voorgenomen verlenging van de derde baan van SnowWorld Zoetermeer.

Het project voorziet in een substantiële verlenging van de bestaande piste tot 300 meter. Hiermee hoopt SnowWorld niet alleen meer bezoekers te trekken, maar deze ook nog eens langer vast te kunnen houden. Met de verlenging van de huidige derde baan realiseert SnowWorld niet alleen de langste indoor piste op palen, maar ook de steilste van Europa. Hiermee creëert SnowWorld voor de gevorderde skiër een geheel nieuwe uitdaging. Met het project is een investering van circa € 10 miljoen gemoeid.

Nu ook deze laatste hobbel genomen is zet SnowWorld, samen met haar aannemer ASK Romein, alles in het werk om nog voor het komende winterseizoen de verlengde piste in gebruik te kunnen nemen. CEO Koos Hendriks: “Ik ben echt heel blij met deze uitspraak. Natuurlijk gingen we er vanuit, maar het moest nog wel even gebeuren. Nu kunnen we eindelijk onze zo lang gekoesterde wens realiseren. Het wordt echt een spectaculair andere piste.”

Meer informatie: www.snowworld.com/nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *