Goede seizoensstart voor Belgische attractieparken

De parken Plopsa en Bellewaarde hebben een prima start van het nieuwe seizoen gemaakt. Bij Bellewaarde zorgde de nieuwe attractie ‘Huracan’ voor 20% meer bezoekers tijdens de Paasvakantie. Plopsa in De Panne ontving tijdens de Paasvakantie 10% meer bezoekers dan vorig jaar. 

Plopsa
Plposa beheert in België drie parken. Plopsaland De Panne behaalde de beste resultaten, en verwelkomde meer dan 106.000 bezoekers tijdens de paasvakantie. Dat is een stijging van 10 procent ten opzicht van vorig jaar. “In vergelijking met vorig jaar hebben we een vrij droge paasvakantie achter de rug. Regenweer is vooral schadelijk voor ons, koud weer is dat minder”, legt Parkmanager Wim Wauters uit, “Bovendien zijn bezoekers benieuwd naar de vele nieuwigheden dit jaar. Denk aan de ‘De Wereld van Kaatje’ en ‘De ROX-Flyer’.”
Ook Plopsa Indoor Hasselt deed het goed. Het indoorpark ontving 5 procent meer bezoekers dan tijdens de vorige paasvakantie. “Het koude weer speelde in ons voordeel, want wij ontvangen vooral gezinnen met jonge kinderen”, verklaart Operations Coördinator Sander Reumers de goede resultaten.
In Plopsa Coo blikt men ook terug op een succesvolle paasvakantie met evenveel bezoekers als vorig jaar.
Meer informatie: www.plopsa.be

Huracan in Bellewaerde Park
Huracan in Bellewaerde Park

Bellewaerde
Ondanks het koude en regenachtige weer vinden de mensen hun weg naar Bellewaerde Park. Dankzij de komst van de nieuwe familiecoaster, Huracan, mocht Bellewaerde Park ruim 20% meer bezoekers ten opzichte van vorig jaar verwelkomen.
Sinds het begin van de paasvakantie kunnen de bezoekers HURACAN, de nieuwste familiecoaster van Bellewaerde Park ontdekken. Huracan is de God van wind, storm, water en vuur die werd opgesloten in een Mayaanse tempel. De bezoekers krijgen de kans om deze mythologische Maya god te bezoeken samen met een tweehoofdige slang. De investering voor de nieuwe attractie is de grootste sinds 1999 en bedraagt vier miljoen euro.
Uit de reacties blijkt dat HURACAN in de smaak valt. Zowel het darkridegedeelte met zijn prachtig uitgewerkte decors als het verrassende coastergedeelte kunnen op heel wat bijval rekenen.
meer informatie: www.bellewaerdepark.be

De Belgische attractiesector
Komende week gaat de redactie van Pretwerk mee op een studiereis dagrecreatie van Pleisureworld, langs o.a. de Belgische parken Plopsa, Bellewaerde en Bobbejaanland. Hou onze website in de gaten voor een update vanuit België.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *