Efteling en Pairi Daiza dé grootverdieners Diamond Theme Park Awards

Efteling nam 11 prijzen in ontvangst; het Belgische dierenpark Pairi Daiza kwam tot 7 awards. De Diamond Theme Parks krijgt een steeds bredere achterban. Naast stemmen uit Nederland en België, ziet de organisatie steeds meer andere landen in Europa aanhaken. (o.a. 3% stemmen uit Polen)

Het gastpark van deze editie, Efteling, sleepte ook dit jaar de meeste awards in de wacht. Ze werden onder meer beloond met de prijs voor Beste Pretpark van de Lage Landen.

Meest kindvriendelijke park: De Efteling (NL) en Plopsaland De Panne (Be)

Het beste Belgische pretpark werd Walibi Belgium, dat ook nog meerdere andere prijzen won. Ook de Plopsa-groep haalde enkele mooie gewaardeerde prijzen binnen, waaronder het meest Kindvriendelijke Familiepark uit België. Volgens onze enquête is Sledgehammer uit Bobbejaanland nog steeds de beste attractie in België en ook dit jaar werd het personeel van Bellewaerde wederom beloond met de award voor Beste Personeel.

In Nederland ging Efteling met heel wat prijzen lopen, maar ook Walibi Holland scoorde best goed, met onder meer de Beste Achtbaan uit de Lage Landen, zijnde Goliath. Toverland werd dan ook weer mooi beloond voor haar zware investeringen vorig jaar met onder meer de nieuwe achtbaan Fēnix in het nieuwe themagebied Avalon.

In de dierentuinwereld was Pairi Daiza de grote winnaar: het park kroonde zich onder meer opnieuw tot beste Europese dierenpark. Ook Beekse Bergen werd opnieuw aanzien als beste dierentuin van Nederland.
Aan Belgische zijde wonnen Planckendael en Wildpark van de Grotten van Han nog enkele mooie prijzen, in Nederland waren Apenheul, Diergaarde Blijdorp en Wildlands ook nog bij de gelukkige winnaars.

Op Europees niveau scoorde Efteling ook heel sterk, maar het was uiteindelijk Europa-Park die als Beste Pretpark in Europa werd gekroond. Disneyland Paris is dan weer de beste plek gebleken om te overnachten. Phantasialand ging uiteindelijk met twee hoofdprijzen lopen: Taron als Beste Achtbaan in Europa en Chiapas als Beste Attractie.

45.000 stemmen + deskundige jury

Meer dan 45.000 mensen bepaalden dit jaar de uitslag. Voor de eerste keer in onze geschiedenis waren er meer stemmers op ons Franstalig gedeelte. Net als andere jaren bepaalt de ranking van de stemmers de helft van de punten. De andere helft wordt bepaald door een FANjury (bestaande uit fervente parkbezoekers) en een PARKjury (elk genomineerd park uit België en Nederland kreeg de kans om te stemmen).

Meer informatie: www.diamondthemeparkawards.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *