De Top-10 pretparkvakanties in Europa en Nederland

Kids Vakantiegids en Zoover Vakantiebeoordelingen onderscheiden de tien meest kindvriendelijke pretparkvakanties van Nederland en Europa met het Kids PretparkTip! Keurmerk. Uniek aan dit initiatief is dat er wordt gelet op zowel de beoordeling en kinderfaciliteiten van het pretpark, als van de eigen accommodatie of accommodatie in de buurt. Opvallend is dat er dit jaar maar liefst drie Nederlandse attractieparken in de Europese top 10 staan. In 2014 wordt het Kids PretparkTip! Keurmerk voor het eerst ook toegekend aan de tien beste pretparkvakanties in eigen land.

Uitreiking prijs Europa Park
Uitreiking prijs Europa Park

Europa-Park & Efteling op nummer één
De Top 10 pretparkvakanties in Europa wordt voor het derde achtereenvolgende jaar aangevoerd door Europa-Park en Hotel Colosseo. Het attractiepark in het Duitse Rust wordt op Zoover beoordeeld met een 9,2 en biedt de pretparkfanaat meer dan honderd spectaculaire attracties en shows, met dertien Europese landen als thema. Het eigen themahotel Colosseo scoort dankzij het ruime aanbod aan familiefaciliteiten een 9,6 voor kindvriendelijkheid. Voor een pretparkvakantie in eigen land is Efteling favoriet. In het pretpark, dat op Zoover met een 8,7 wordt beoordeeld, wacht de bezoeker magische sprookjesavonturen en ’s avonds gaat de magie verder in het naastgelegen vakantiepark Efteling Bosrijk.

Persoonlijk gecheckt
Ieder jaar gaan de Kids Vakantiegids Detectives op pad om de met het Kids PretparkTip! Keurmerk bekroonde pretparkvakanties hoogstpersoonlijk te checken. Dit jaar vloog het detectiveteam naar Salou, waar PortAventura Park deze maand Angkor: Adventure in the Lost Kingdom opende. Mede dankzij deze splinternieuwe waterattractie en het stijgende Zoovercijfer klimt PortAventura Park met Hotel Gold River naar een vierde plek in de Europese toplijst.

Top 10 pretparkvakanties Europa

  1. Europa-Park & Hotel Colosseo
    Rust, Duitsland
  2. Efteling & Efteling Bosrijk
    Kaatsheuvel, Nederland
  3. Disneyland Paris & Hotel Disneyland
    Marne la Vallee, Frankrijk
  4. PortAventura Park & Hotel Gold River
    Salou, Spanje
  5. LEGOLAND Billund & Hotel LEGOLAND
    Billund, Denemarken
  6. Speelstad Oranje & Vakantiepark Oranje
    Oranje, Nederland
  7. Phantasialand & Hotel Ling Bao
    Brühl, Duitsland
  8. Gardaland & Hotel Gardaland
    Castelnuovo del Garda, Italië
  9. LEGOLAND Duitsland & LEGOLAND Feriendorf
    Günzburg, Duitsland
  10. Toverland & Center Parcs Het Meerdal
    Sevenum-America, Nederland

Top 10 pretparkvakanties Nederland

  1. Efteling & Efteling Bosrijk
    Kaatsheuvel, Nederland
  2. Speelstad Oranje & Vakantiepark Oranje
    Oranje, Nederland
  3. Toverland & Center Parcs Het Meerdal
    Sevenum-America, Nederland
  4. Duinrell & Vakantiepark Duinrell
    Wassenaar
  5. Attractiepark Slagharen & Vakantiepark Slagharen
    Slagharen
  6. Walibi Holland & Walibi Village
    Biddinghuizen
  7. Plopsa Indoor Coevorden & Center Parcs De Huttenheugte
    Dalen
  8. Julianatoren & Landal Rabbit Hill
    Apeldoorn-Nieuw Milligen
  9. Drouwenerzand & Vakantiepark Het Drouwenerzand
    Drouwen
  10. Avonturenpark Hellendoorn & Landal Landgoed De Hellendoornse Berg
    Hellendoorn-Haarle

Kids Vakantiegids
Kids Vakantiegids is het grootste familievakantieplatform van Nederland en speelt in op de groeiende behoefte van kids en hun ouders/verzorgers om een uitstapje of vakantie te zoeken die past bij de wensen van de hele familie. Het Kids Vakantiegids magazine verschijnt twee maar per jaar in een oplage van 100.000 en brengt de nieuwste en leukste vakanties voor gezinnen met kinderen tot 16 jaar onder de aandacht. Op de website Kidsvakantiegids.nl vinden jaarlijks 2,5 miljoen bezoekers uitgebreide bestemmingsinformatie, inspirerende vakantietips en een met zorg geselecteerd aanbod van tientallen kindvriendelijke reisorganisaties.

Zoover vakantiebeoordelingen
Zoover is de grootste vakantiebeoordelingensite van de Benelux. Met jaarlijks 150 miljoen bezoekers is Zoover voor veel reizigers het startpunt van een geslaagde vakantie. Accommodaties, bestemmingen en points of interest worden beoordeeld door reizigers op verschillende aspecten waaronder kindvriendelijkheid. Zoover exploiteert de labels Zoover, VakantieReisWijzer, weeronline.nl en Meteovista en is actief in 25 landen. De website bevat meer dan 2 miljoen beoordelingen en ruim 290.000 accommodaties in 43.000 bestemmingen wereldwijd.

Meer informatie: Kids PretparkTip! Keurmerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *