Dagje uit populairder dan weekendje weg deze herfst

In de herfstvakantie gaan Nederlanders er liever een dag op uit dan een weekend weg. VakantieVeilingen.nl merkt dat in tegenstelling tot vorig jaar niet de weekenden in bungalowparken populair zijn in de herfst maar juist een bezoek aan de dierentuin of pretpark.

Dierenpark Emmen
Dierenpark Emmen

Uit onderzoek van VakantieVeilingen.nl blijkt dat bijna driekwart van de Nederlanders er op uit trekt deze herfst. Dit zijn echter geen spontane acties, want 44% van de Nederlanders heeft hun herfstuitje al lang van te voren gepland.

Uitstapje voor twee
Tevens blijkt dat uitstapjes voor twee populairder zijn dan een activiteit met het hele gezin. Bijna de helft van de Nederlanders (44,5%) kiest er deze herfst voor om met zijn of haar partner op pad te gaan in plaats van met het gezin (21,5%).

Budget
De verschuiving in activiteiten deze herfst is ook zichtbaar in het bestedingspatroon. VakantieVeilingen.nl ziet dat het gemiddelde bedrag dat wordt uitgegeven aan herfstuitjes de afgelopen jaren steeds minder wordt. Het onderzoek toont aan dat het budget voor de herfstactiviteit dit jaar ligt tussen de 50 en 100 Euro. Dit verklaart wellicht ook waarom we het liefst herfst vieren in eigen land (78,3%). Met daarop volgend in Duitsland (5,7%) en België (3,2%).

Bron: persbericht Vakantieveilingen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *