Billy Bird realiseert een gethematiseerde natuurspeeltuin

Natuurspeeltuinen zijn een trend in Nederland. Attractiepark Billy Bird geeft deze ontwikkeling een nieuwe impuls door de natuurspeeltuin een thema mee te geven in de nieuwe Oervallei.

Ondernemer Ton Derks noemt de Oervallei bewust geen attractiezone: ” Er zijn geen ’topattracties’. Het is meer een natuurspeeltuin die thematisch is ingericht, dan een attractiepark. We bieden activiteiten zoals goud zeven, klimmen, glijbanen, reuzenschommels en binnenkort ook het opgraven van botten. Zowel kinderen als volwassenen vermaken zich hier opperbest. In de tipi bakken we zelf pizza’s. De horeca is ondersteunend aan de beleving.”

De Oervallei wordt voor de consument omschreven als: “In de Oervallei kun je op zoek gaan naar goud, fossielen opgraven, swingen op schommels van 11 meter hoog, heuvels opklauteren en er vervolgens van af glijden.”

Van de realisatie van De Oervallei is een ‘making of’ filmserie gemaakt. De laatste uit de reeks blijkt terug op het resultaat:

Onderdompelen in de sfeer

Derks legt uit dat ‘sfeer bouwen’ belangrijk is voor het park: “Het past goed in onze manier van ontwerpen. Net zomin als het Speelcircus, de Ballenfabriek of de Kinderkermis één toestel is, zo is dat ook niet het geval bij de Oervallei. Gasten worden ondergedompeld in een bepaalde sfeer. Deze is elders in het park weer anders. Zo kan men van omgeving naar omgeving zappen.”

Meer informatie: Billy Bird Hemelrijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *