Datatool Limburg Marketing geeft uniek inzicht in bezoeker regio

Limburg Marketing heeft in samenwerking met de Universiteit Maastricht een unieke datatool ontwikkeld. Deze datatool geeft met behulp van een unieke combinatie van externe databronnen concrete en zeer waardevolle bezoekersinformatie over o.a. leefstijl, woonplaats, reistijd en weers- en vakantie invloeden.

Leefstijlvinder als uitgangspunt voor datatool

Bureau MarketResponse heeft samen met de meerderheid van de Nederlandse provincies een segmentatiemodel ontwikkeld, dat zich speciaal richt op invulling van de leisure behoefte van mensen. Hierbij is als uitgangspunt de leefstijl van mensen genomen. Er zijn zeven verschillende leefstijlen te onderscheiden. Deze leefstijlen laten zien waar mensen in hun vrije tijd of op vakantie behoefte aan hebben maar ook waar deze mensen in Nederland wonen.

Combinatie van data

Met de leefstijlvinder als uitgangspunt heeft Limburg Marketing i.s.m. Universiteit Maastricht onderzocht of het mogelijk is, om andere databronnen te koppelen aan deze leefstijlen. En dat is gelukt.

Door het ingeven van een bezoekdatum en postcode (zonder huisnummer) van de bezoeker is het mogelijk om diverse data over het type bezoeker te verzamelen. Door het niet meenemen van het huisnummer blijft de dataverzameling volledig anoniem. De datatool geeft zeer waardevolle informatie waardoor segmentatie en klantbenadering nauwkeuriger, sneller en efficiënter plaats kan vinden. Met behulp van de postcode en de datum worden, leefstijldata, woonplaatsgegevens, weergegevens en vakantiedata gekoppeld. Een uniek middel voor toeristische marketeers om hun marketing gericht te kunnen voeren.

Uitkomst

In de datatool laten tabellen en dashboards zien waar bezoekers vandaan komen; hoeveel bezoekers dit zijn; welk type bezoekers het zijn; hoelang welk type bezoeker bereid is geweest om te reizen en wat de weersinvloeden zijn geweest op de bezoekersaantallen. Al deze gegevens kunnen op diverse manieren gefilterd worden. Ook kunnen tabellen worden gedownload om ze verder naar wens te bewerken. En er kan een PDF van de gegevens worden gedownload.

Efficiëntere marketing

Met de uitkomst van de gegevens hebben marketeers unieke informatie om gerichte marketing te voeren. De gegevens vormen ook de bron voor een totaaloverzicht van bezoekers aan de regio, waarmee zowel Limburg Marketing als ook de bij Limburg Marketing aangesloten gemeentes en partners hun marketinginstrumenten efficiënter kunnen inzetten.

Meer informatie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *