Crowdfunding van start voor real life game van Museum Escape 

Museum Escape, ontwikkelaar van interactieve ervaringen, is een crowdfunding gestart op het crowdfundingplatform CrowdAboutNow. Met de crowdfunding hopen de initiatiefnemers hun beleving A Night at the Museum te openen in het Rijksmuseum van Oudheden. Daarna zal het project doorreizen naar andere musea in Nederland. Binnen een maand is al 39.010 euro opgehaald. Minimaal 40.000 euro is nodig om de opening te garanderen. 

Initiatiefnemer Marc van Hasselt en een van de acteurs van ‘A Night at the Museum’ (Foto: Museum Escape)

Museum Escape: A Night at the Museum combineert de spanning van een escape room met de interactiviteit van Real Life Games en dynamiek van immersief theater. Bezoekers hebben directe invloed op de verhaallijn, waardoor iedere speelervaring anders is. Het project zal als een pop-up ervaring door heel Nederland reizen, met als eerste stop het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden.

In de startblokken 

Initiatiefnemer Marc van Hasselt en zijn team staan te popelen om dit project uit te mogen voeren. Verhaal, puzzels en het visuele concept worden uitgewerkt, en de eerste afspraken met musea zijn gemaakt. De première staat gepland voor november dit jaar, met 8 speeldata verspreid over november en december in Leiden. Voor 2025 zijn ze in gesprek met het Nationaal Militair Museum om de ervaring daar op de planning te zetten voor meerdere avonden. Andere musea hebben ook al hun interesse getoond. 

De handen ineen met CrowdAboutNow

Om de financiering rond te krijgen heeft Van Hasselt de handen ineen geslagen met CrowdAboutNow. Via het platform kan iedereen mee investeren in het project, dit kan door een bedrag uit te lenen aan de initiatiefnemers of door al een ticket te kopen voor ‘A Night at the Museum’.

Op dit moment heeft de campagne nog 14 dagen te gaan en is er al 97% van het doelbedrag opgehaald. Van Hasselt kijkt ernaar uit om de plannen werkelijkheid te maken en verder te gaan met de ontwikkeling. 

Meer informatie: Crowdaboutnow.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *