Coevorden en Nordhorn investeren in arrangementen en toegankelijkheid

In de gemeenten Coevorden en Nordhorn loopt sinds maart het project GrensTourist 2.0. Doel is om het grensoverschrijdend toeristisch aanbod te verbeteren en daardoor meer toeristen naar de steden te trekken. Het project is een eerste aanzet tot het vernieuwen van de stedenband tussen Coevorden en Nordhorn.

Naast de gemeenten Coevorden en Nordhorn doen ook het Stadtmuseum Nordhorn, het Stedelijk Museum Coevorden, het Tourist Informatie Punt Coevorden (TIP) en de VVV Nordhorn mee aan dit project. Het project richt zich op het verbeteren van de toegankelijkheid en het ontwikkelen van nieuw toeristisch aanbod, zoals speciale arrangementen. Denk bijvoorbeeld aan het combineren van museabezoek, horeca en andere trekpleisters in beide steden, eventueel in combinatie met een hotelovernachting. Daarnaast worden de teksten van de musea vertaald in het Duits en in het Nederlands. Dat geldt ook voor de websites van TIP, VVV en de musea en bestaand promotiemateriaal. Ook wordt kennisuitwisseling tussen toeristische medewerkers van Nordhorn en Coevorden bevorderd en komen er trainingen in taal en cultuur voor medewerkers.

Stedenband Coevorden-Nordhorn
Dit jaar bestaat de stedenband Coevorden-Nordhorn 50 jaar. Op 24 april tekenden beide burgemeester in een bijzondere raadsvergadering een overeenkomst. De overeenkomst is bedoeld om de 50-jarige stedenband tussen Nordhorn en Coevorden aan te halen en te versterken.

INTERREG
Het project GrensTourist 2.0 wordt in het kader van het INTERREG IV A programma Deutschland-Nederland medegefinancierd door het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Het wordt begeleid door het programmamanagement bij de Euregio.

Bron: persbericht gemeente Coevorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *