Bioscoopketen Pathé zet bezoekrecord op weekbasis scherper

Na een recordweekend heeft Pathé afgelopen speelweek met 540.000 bezoekers ook de beste week ooit gehad. In een normaal jaar (cijfers Filmonderzoek uit 2012 en 2013) worden de hoogste bezoekcijfers van bioscopen in Nederland in de winterperiode behaald. Blockbusters, zoals afgelopen week Barbie en Oppenheimer, zijn een belangrijke factor voor de bioscoopbezetting.

Bij Pathé waren veel voorstellingen afgelopen week – vooral in het weekend maar ook doordeweeks – uitverkocht. Het oude weekrecord stond in de week van 25 april 2019, toen Avengers: Endgame uitkwam.

Om zoveel mogelijk filmliefhebbers te laten genieten van één of juist meerdere films, blijven de theaters Pathé Arena, Pathé De Kuip en Pathé Utrecht Leidsche Rijn dit weekend langer open om extra voorstellingen in te zetten. Wanneer wordt geconstateerd dat ook andere theaters in het weekend uitverkocht raken, kijken we of daar ook extra voorstellingen kunnen toevoegen.

Barbie en Oppenheimer zijn momenteel twee van de grootste releases, en de eerder uitgebrachte films Mission: Impossible Dead Reckoning Part One, Elemental en Indiana Jones and the Dial of Destiny trekken ook nog steeds veel bezoekers bij Pathé. Het is lekker druk in alle theaters en de sfeer is erg goed. Filmfans komen veelal in het roze naar Barbie, wat een ontzettend leuk beeld oplevert in onze foyers en zalen!

Marktleider in Nederland

Pathé heeft in Nederland 29 bioscopen, met in totaal 245 schermen. 2019, het laatste jaar vóór corona, was een recordjaar en ontving de bioscoopketen ruim 15 miljoen bezoekers in de Nederlandse bioscopen.

Bron en meer informatie: www.pathe.nl

Na twee jaar coronacrisis was 2022 het jaar van herstel voor de bioscoopsector

De prestaties van Pathé zijn bijzonder, omdat de bioscoopsector in 2022 nog niet geheel hersteld was van de coronadip. De bioscoopmonitor van de NVPI geeft duiding: “In 2022 wisten veel Nederlanders de weg naar bioscopen en filmtheaters weer terug te vinden. Het jaar begon aanvankelijk nog slecht. Door een lockdown vanwege de coronacrisis konden bioscopen en filmtheaters pas op 26 januari hun deuren openen. Daarna liep het bezoek snel op. Ten opzichte van het coronajaar 2021 werden er 76% meer bezoeken geteld, blijkt uit cijfers van FDN en de NVBF. Toch is er nog een lange weg te gaan, want ten
opzichte van de jaren voor de coronacrisis (het gemiddelde van 2017 t/m 2019) lag het bezoek nog 32%. lager.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *