Bijna 60% van de Nederlanders wil dit jaar op vakantie

Ondanks de diverse coronabeperkingen wil 59% van de Nederlanders dit jaar op vakantie. Voor 20% van de Nederlanders geldt dat nog niet is besloten of het op reis of toch thuisblijven wordt. Dat blijkt uit onderzoek door MArketing Drenthe.

Bij het zoeken naar een vakantiebestemming staat de behoefte aan rust en ruimte op nummer 1, gevolgd door een groene, natuurrijke omgeving. Bijna de helft (47%) van de respondenten zoekt op accommodaties met een goede hygiëne en schoonmaak. Het zijn de belangrijkste conclusies van onderzoek door Marketing Drenthe naar de vakantiebehoeften en -voorkeuren van Nederlanders.
 
Van de mensen die van plan zijn in om in 2021 op vakantie te gaan, heeft de grootste groep plannen voor de zomervakantie: ruim 6 op de 10. Daarvan heeft een minderheid al geboekt (26%) en bij driekwart is er nog slechts sprake van een voornemen.

Rust en ruimte

Astrid Crum, directeur van Marketing Drenthe: “We zien momenteel vooral belangstelling in vakantiewoningen en huisjes op een park. Aanvragen voor de mei- en zomervakantie komen voor deze accommodaties op gang. Ondanks een daling van het aantal bezoekers ten opzichte van een jaar eerder scoorde Drenthe hoger dan het landelijk gemiddelde.” Samen met de andere noordoostelijke provincies – Groningen, Friesland, Gelderland en Overijssel – zag Drenthe de sterkste stijging in overnachtingen tijdens de zomermaanden. “Rust en ruimte worden zeker in deze tijd zeer gewaardeerd. Ook wij zijn natuurlijk benieuwd wat de volgende persconferentie gaat brengen. Het feit dat mensen nog even wachten met een reservering heeft vermoedelijk te maken met onzekerheid over coronamaatregelen. We zien hier in Drenthe in elk geval dat Nederlanders veel behoefte hebben om er echt even uit te zijn.”

Bron en meet informatie: Marketing Drenthe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *