Attractie-en Vakantiepark Slagharen vergroot keuze accommodaties

De meeste attractieparken zitten in 2023, voor wat betreft de bezoekersaantallen, weer op het niveau van voor de corona-epidemie. Attractie- en vakantiepark Slagharen bereikte recent 1,1 miljoen bezoekers. Daarmee staat het park in de top drie achter De Efteling en Duinrell (2023).

Uit het dal omhoog klimmen, gaat niet vanzelf. Cruciaal is dat er periodiek vernieuwd wordt in accommodaties en attracties. Attractie- en vakantiepark Slagharen nam onlangs 30 nieuwe “Rancho Grandes”, een nieuwe generatie verblijfsaccommodaties in gebruik, die de diversiteit van het aanbod nog aantrekkelijker maakt.

Een gevarieerd aanbod aan verblijfsmogelijkheden is van invloed op de keuze van het park. Daarnaast spelen factoren als ligging, aantal en typen attracties, de aanwezigheid van een zwembad en extra activiteiten een belangrijke rol. Ook het managen van wachttijden is van invloed.

Smart-accommodaties

Maarten de Vries, projectmanager bij het park: “Er zijn twee typen Rancho Grandes, luxe en ‘premium’. De luxe is o.a.  uitgerust met een OFYR-barbecue en een buitensauna. Ook hebben deze een grotere tv en zijn ze voorzien van een Bluetooth Soundsysteem. Op 29 oktober 2023 is met de grondwerkzaamheden begonnen. Die zijn bijzonder omdat we rond de nieuwe ‘Rancho Grandes’, zogenaamde wadi’s, waterbergingen hebben aangelegd, waardoor wateroverlast en droogte worden voorkomen’.  Commercieel manager Erik Veenstra vult hem aan: “Het zijn smart-accommodaties waarbij bijvoorbeeld de kamerthermostaat gekoppeld is met de beweging, de aanwezigheid van gasten, verder is er een koppeling met de boeking. De toegang verloopt vooralsnog met een pas maar zal in de toekomst via de smartphone gaan”.

Eigen sfeer

De verschillende verblijfsaccommodaties hebben hun eigen sfeer zoals het terrein met de wigwams, de houten chalets Yellowstone, de stacaravans Colorados en het terrein met de ‘Rancho Grandes’.  Over de inrichting van dit terrein is geadviseerd door Kr8architecten uit Borger. Directeur-architect Christa Kuiper: “Uiteindelijk zullen hier 60 ‘Rancho Grandes’ komen. We hebben advies gegeven waar de accommodaties, de speelplekken en de wadi’s het beste aangelegd kunnen worden. De wadi’s , waterbergingen, zijn een van de oplossingen voor de klimaatverandering. Uitdagende klus omdat we natuurlijk ook rekening moesten houden met kinderen die hier verblijven”.

Al met al blijken de dertig recent opgeleverde ‘Rancho Grandes’ in trek, want direct nadat ze in de verhuur werden genomen, waren ze bezet. De gasten zijn bijzonder enthousiast over de ruimte en de extra voorzieningen als de Quooker, het OFYR-barbecue en de sauna. De accommodaties zijn voorzien van vloerverwarming en zijn gasloos. Het thema ‘Rancho Grande’ past helemaal bij de thema’s van het attractiepark.

Het verhaal van het Attractie-en Vakantiepark Slagharen begint wanneer Henk Bemboom in 1963 besluit 24 huisjes op een weiland te plaatsen. In meer dan zestig jaar ontwikkelt het zich tot een belevenispark met meer dan een miljoen bezoekers. Het park staat daarmee in de top 3 na De Efteling en Duinrel. Het beschikt over 35 uiteenlopende attracties- van achtbanen, reuzenraderen, monorail, subtropisch zwembad, kabelbaan, muziek- en dansshows. Daarnaast zijn er meer dan 620 verblijfsaccommodaties uiteenlopend van wigwams tot luxe accommodaties. In 2012 is het park verkocht aan de Spaanse groep Parques Reunidos. De groep bezit wereldwijd meer dan 80 attractieparken, dierentuinen en waterparken. In 2019 heeft een groep investeerders 631 miljoen euro geboden voor een meerderheidsbelang in de Spaanse gigant. De groep staat onder leiding van een Zweeds investeringsfonds EQT van de Zweedse ondernemersfamilie Wallenberg. Momenteel biedt het attractie- en vakantiepark werk aan ruim 600 medewerkers.

over Attractie en vakantiepark Slagharen

Meer informatie: www.slagharen.com


Met dank aan (redacteur): Frits van Wolveren, Freelance redacteur in de sector leisure

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *