Atomium in Brussel boekt nieuw bezoekersrecord in 2022

In 2022 bezochten meer dan 660.000 personen het Atomium. Het is een absoluut bezoekersrecord voor de instelling, vooral bij de Belgen die 26% van de bezoekers vertegenwoordigen. In de top van de Belgische bezoekers tekenen de Brusselaars zich af: ze vertegenwoordigen 50% van dit publiek.

www.atomium.be – SOFAM – Alexandre Laurent – www.laurentphotoaerial.be

Het Atomium profiteert ook van de interesse van buitenlandse bezoekers, voornamelijk uit Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Met meer dan 660.000 bezoekers in 2022 (tegenover 250.000 in 2021) geniet het Atomium van een ongekende aantrekkingskracht. Een bezoekersaantal dat een stijging van 164% vertegenwoordigt tegenover het vorige jaar.Naast het belangrijke succes van de tijdelijke tentoonstelling ID#2021 – Symbol zijn de ruimtes die beschikbaar zijn voor verhuur volop aan het boomen en trekken ze een steeds diverser publiek aan (opnames, privé- en bedrijfsevenementen, …).

Voor de directrice van het Atomium, Julie Almau Gonzalez is het duidelijk: “als het einde van de gezondheiscrisis een terugkeer naar het evenwicht voorspelt, zijn deze resultaten bemoedigend om onze inventiviteit te verdubbelen om het publiek te fideliseren. Vooral de 25/30-jarigen tekenen meer en meer present. Het is ook een signaal dat we creatieve projecten moeten blijven ontwikkelen.”

“Op een jaar zijn we erin geslaagd het aantal bezoekers aan het Atomium meer dan te verdubbelen. Het Atomium is nog altijd een topattractie binnen Brussel. Het doet me enorm plezier te zien dat ook de Brusselaars fan blijven van ons nationaal icoon”, zegt Zoubida Jellab, voorzitster van de raad van bestuur.

Meer informatie: https://atomium.be/home/Index

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *