Airbnb gaat nu ook toeristenbelasting innen en afdragen aan gemeente Den Haag

Vanaf 1 januari 2022 gaat Airbnb automatisch toeristenbelasting innen en afdragen aan de gemeente Den Haag. Zo kunnen hosts op Airbnb makkelijker toeristenbelasting betalen. 

De gemeente heeft een overeenkomst gesloten met het verhuurplatform Airbnb. Na eerder succes in Amsterdam, Haarlem en Rotterdam is Den Haag de vierde gemeente in Nederland die een dergelijke overeenkomst aangaat. Airbnb heeft de betreffende hosts vandaag geïnformeerd over de nieuwe wijzigingen in Den Haag.

De samenwerking tussen Airbnb en de gemeente Den Haag biedt verhuurders een eenvoudige manier om hun toeristenbelastingen te betalen en maakt het voor de gemeente gemakkelijker om deze inkomstenbron te benutten. 

Wethouder Anne Mulder: “Voor de particuliere verhuurders betekent het lagere administratieve lastendruk en dat geldt ook voor ons als stad. Dus goed nieuws dat we deze overeenkomst met Airbnb hebben gesloten. Zo dragen de toeristen, die zeer welkom zijn in onze stad, financieel bij aan de aantrekkelijkheid van onze stad en onze kust. Daarnaast zorgt de overeenkomst voor een gelijk speelveld met andere commerciële verhuurders”.

Pieter Guldemond, Hoofd Beleid in Noord-Europa: “Deze nieuwe overeenkomst geeft hosts in Den Haag meer tijd om hun gasten een mooie ervaring te bezorgen, terwijl de voordelen van toerisme over de stad worden verdeeld. We willen goede partners zijn voor steden, dus we zijn blij dat we kunnen samenwerken met de gemeente Den Haag om te helpen met de inning en afdracht van toeristenbelasting namens onze hosts. “

Meer informatie: www.airbnb.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *