Aanbesteding voor een cultureel feestje van 1,5 miljoen

Rondom het Nederlands voorzitterschap van de EU in 2016 wil de Nederlandse regering een cultureel programma neerzetten dat Nederland laat zien als een cultureel hoogstaand en vernieuwend Europees land. Voor dit culturele feestje is een bedrag van 1,5 miljoen euro beschikbaar. Via een openbare aanbesteding wordt gezocht naar organiserende partijen.

wat komt er in de spotlights te staan...
wat komt er in de spotlights te staan…

Het programma zal bestaan uit activiteiten in Amsterdam, in Brussel en in de andere 26 hoofdsteden in de Europese Unie. Het accent binnen het programma zal liggen op de activiteiten in Amsterdam. Wie mee wil dingen naar de opdracht dient voor 1 september een plan in te sturen.

De aanleiding
Nederland is in de eerste helft van 2016 voor de twaalfde keer voorzitter van de Europese Unie. In ons land zullen 10 tot 13 informele ministeriële en 150 ambtelijke vergaderingen plaatsvinden. Ook de Europese Commissie en het Europees Parlement komen op bezoek. In een periode van zes maanden zijn er in Nederland gemiddeld drie bijeenkomsten per werkdag, met in totaal 20-25.000 inkomende delegatieleden (ministers, directeuren-generaal, directeuren en andere hogere ambtenaren). Naast de Nederlandse media zullen bij de ministeriële vergaderingen honderden buitenlandse journalisten aanwezig zijn.

Meer informatie: www.tenderned.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *