580.000 bezoekers in 7 dagen voor lichtfestival GLOW in Eindhoven

Ondanks de coronabeperkingen, waardoor de lichten één dag eerder moesten doven, blikt de organisatie van GLOW tevreden terug op het outdoor lichtfestival in Eindhoven.Er wordt gesproken van een editie die groter en dynamischer was dan ooit.

“We zijn ongelofelijk trots dat in nauwe samenwerking met kunstenaars uit binnen- en buitenland, gemeente en partners deze editie -verspreid over de hele stad- heeft kunnen plaatsvinden. GLOW 2021 was groter dan ooit. Zo’n 35 lichtkunstenaars uit binnen- en buitenland werkten allen in opdracht van GLOW aan de meest moderne en innovatieve lichtkunst. Nieuw was de verspreiding over vier gebieden en twee satellietlocaties in en om de stad. Dit om bezoekers en de prachtige lichtobjecten meer ruimte te geven. Ook konden de coronamaatregelen nu beter doorgevoerd worden. Op doorstroomlocaties werden de bezoekersstromen goed gecontroleerd. Mensen konden niet anders dan zich mee laten voeren door het licht’’, aldus Ronald Ramakers directeur van GLOW.

Ondanks dat de verruiming naar de nieuwe locaties af en toe voor wat verwarring zorgde, kunnen we spreken van een bijzonder geslaagd editie. Dat meldde de organisatie van GLOW. Bewoners en bezoekers- die soms van ver kwamen- werden blij verrast en letterlijk bewogen door het licht. De lichtkunst werd bijzonder en adembenemend genoemd.

Het thema Moved by Light, bleek een onderwerp dat goed past in deze uitdagende tijd. Een periode die van iedereen een extra dosis veerkracht vraagt. Op naar GLOW 2022. Dat zal plaatsvinden van 12 november tot en met 19 november 2022. 

Bron en meer informatie: www.gloweindhoven.nl/nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *