1,5 miljoen dagtoeristen aan de Vlaamse Kust tijdens de paasvakantie

De toeristische sector aan de Vlaamse Kust is tevreden over de paasvakantie; zowel het verblijfstoerisme als het dagtoerisme hebben prima cijfers genoteerd. De paasvakantie bracht 1,5 miljoen dagtoeristen naar de Kust. Naast paaszondag waren de tweede zondag, maar ook vrijdag 10 april en woensdag 15 april de topdagen. Dit blijkt uit de snelle monitor van Westtoer en AWV, in samenwerking met Proximus en hun mobiele telefoniedata.

nieuwpoort1Ook voor het verblijfstoerisme is de paasvakantie geslaagd. Tijdens de weekenden  noteerden hotels een bezettingsgraad van 90 tot 95%. Door het zonnige weer hebben last-minute reserveringen gezorgd voor 60 tot 80% bezetting tijdens de midweken.

Goede start van het toeristisch seizoen
“Met het verlengde paasweekend als sterke opener betekent deze prima paasvakantie meteen ook een goede start van het toeristisch seizoen aan de Kust. Alle toeristische actoren hebben tal van binnen- en buitenlandse vakantiegangers kunnen begroeten. Met drie verlengde weekenden in mei (1 mei, Hemelvaart en Pinksteren) zien de vooruitzichten er ook voor de komende maand prima uit”, aldus Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter Westtoer.

Bezoekrecord voor Plopsa-parken
De Belgische Plopsa-parken ontvingen tijdens de paasvakantie 217.000 bezoekers, een stijging van 14% ten opzichte van vorig jaar en een absoluut record. Plopsaland de Panne ontving 139.000 bezoekers. “Een mooiere start van ons feestjaar kunnen we ons niet wensen!”, zegt Parkmanager Wim Wauters. “We zijn uiterst tevreden. Het mooie weer was een bijkomende troef om Plopsaland te bezoeken. Er stond ook een uitgebreid aantal shows en evenementen op het programma.” Plopsaqua De Panne, dat pas geopend is, ontving maar liefst 29.000 bezoekers gedurende deze twee weken.

Meer informatie: www.dekust.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *