1000e deelnemer Fietsers Welkom

Sinds de landelijke start van het kwaliteitslabel Fietsers Welkom! in 2010 hebben al zich ruim duizend bedrijven aangesloten. Het 1000ste gevelbordje is vanmiddag door gedeputeerde Ralph de Vries van de provincie Utrecht uitgereikt aan de Pyramide van Austerlitz. Bij een Fietsers Welkom! bedrijf kan de fietser rekenen op extra service zoals een fietsreparatieset, het gratis opladen van de fietsaccu, de aanwezigheid van fietskaarten, een EHBO-set en ruime openingstijden. Fietsers Welkom! onderscheidt drie bedrijfstypes: (dag)horeca, logies en campings. Dus waar of hoe men ook fietst, de fietser komt tegenwoordig altijd wel een fietsvriendelijk bedrijf tegen.

v.l.n.r.: Eric Nijland (directeur Fietsplatform), Jan Schreuder (wethouder gem. Woudenberg), Hugo van Kolfschoten, Ralph de Vries (gedeputeerde prov. Utrecht), Ruud Vismans (voorzitter sector Vrije Tijd van KHN) en Bert Post (RECRON)

“We zijn trots en verheugd dat het 1000ste Fietsers Welkom! gevelbordje toekomt aan een bedrijf in de provincie Utrecht,” aldus gedeputeerde Ralph de Vries. “Fietsers weten de Pyramide van Austerlitz goed te vinden, te midden van het fantastische natuurgebied hier. De fietsmogelijkheden zijn mede dankzij de handige fietsknooppunten eindeloos. En wat is er dan lekkerder om nadien hier gastvrij ontvangen te worden.”

Herkenbaar
Fietsers Welkom! is een initiatief van het Landelijk Fietsplatform. Horeca en logies met het kwaliteitslabel zijn herkenbaar aan het gevelbord met Fietsers Welkom! logo. Voor fietsers is het steeds makkelijker om ook op ander manieren Fietsers Welkom! adressen te vinden. Zo zijn ze opgenomen in diverse online fietsrouteplanners, in de populaire fietsapp Fiets! en op vele fietskaarten en -gidsen.

Ook de website www.allefietserswelkom.nl speelt hierbij een belangrijke rol. Zowel thuis als onderweg zijn hier alle gegevens van de aangesloten hotels, campings, restaurants, bed & breakfasts en cafés langs fietsroutes.

Toetsing
Het kwaliteitslabel is een jaar geldig. Dit is te herkennen aan de jaarsticker op het gevelbord. Om de kwaliteit van Fietsers Welkom! te waarborgen, voert het Fietsplatform steekproefsgewijs toetsingsbezoeken uit en checkt daarbij of bedrijven daadwerkelijk aan alle criteria voldoen. Bedrijven die het label ten onrechte voeren, worden uit het bestand verwijderd en mogen het label niet langer gebruiken.

Meer informatie en een actueel overzicht van deelnemende bedrijven staat op www.allefietserswelkom.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *