De juiste mensen in je bedrijf – en bij je strategische partners

Het talent koesteren binnen je organisatie is cruciaal. Daar heb je zelf invloed op. Maar hoe zit het met strategische partners? Wat als zij onvoldoende talent in huis hebben?

We merken het bijna elke dag. Hebben we de timmerman afgelopen najaar al gevraagd, vandaag de dag is het timmerwerk nog steeds maar niet verricht.

Boten worden op de werf niet op niveau afgeleverd. De schilder zou nog steeds zijn schilderklus verder afmaken. Je voelt en merkt het overal, er is veel krapte op de arbeidsmarkt. Wij prijzen ons gelukkig dat we een fijn team van medewerkers hebben op onze camping. Mensen waar we op kunnen bouwen, die vakmanschap hebben en die met plezier werken. We bedanken ze wanneer ze dagen de camping draaiende hebben gehouden zonder ons. We letten op belangrijke momenten in hun leven en vieren die momenten met ze! We koesteren ze, want we weten dat dit cruciaal is.

Maar waar we geen invloed op uit kunnen oefenen is de krapte, het gebrek aan voldoende talent bij sommige van onze strategische partners. De gevolgen daarvan voelen we wel.

Werkzaamheden blijven liggen, de dingen kunnen niet worden afgemaakt. Het blijft in ons hoofd hangen. Dit moet nog, dat is nog niet goed……… Uiteindelijk ga je dan zoeken naar nieuwe strategische partners. Maar dat doe je ook niet zomaar. Dan heb je eerst al de nodige irritaties te pakken!

Ik ben benieuwd hoe jullie dat aanpakken. Misschien heb je tips voor ons? We zijn benieuwd, wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *