#Vrijdagmiddagblog! Generatiekloof

We hebben overal wat op te zeggen en zijn de wijsneuzen van de toekomst. Ik heb er al vaker over geschreven en lees er nog veel meer over. Het integreert mij, de generatiekloof.

Leven zonder grenzen
D
at `mijn` generatie de generatie zonder grenzen is en zelfstandiger dan ooit, ergert de oudere generaties en is een voorbeeld voor de jeugd van nu. Ik besloot dit jaar mijn eigen bedrijf op on hold te zetten en naar Australië te vertrekken.

li_scaled_profile_picture
Blue Mountain Sydney – Ruby Kramer

Onverantwoordelijk of vanzelfsprekend
Mijn doel? Ervaren hoe het is om uit de digitale wereld te stappen. De wereld van verwachtingen, verplichtingen en resultaten. Sommige vinden dat onverantwoordelijk en andere vinden het juist vanzelfsprekend dat ik op ontdekking ben. Vaak is het een generatieverschil in denkwijze. Het enige waarbij mijn generatie bij wit betrekt, is het idee zonder smartphone te moeten leven.

Omringd met flaspackers
Tot op heden is mijn doel nog niet behaald. Op enkele dagen na heb ik overal bereik gehad. Was ik omringd door flashpackers en word ik nog regelmatig gebeld door potentiële opdrachtgevers. Ik Skype elke week en upload dagelijks jaloersmakende foto`s van prachtige stranden. Dat alles gaat veranderen!

Anders denken, doen en leven
Om buiten mijn eigen kaders te denken, besloot ik een jilleroo training (Australische cowgirl) te doen. Met deze nieuwe kennis hoop ik mijn baan als jilleroo de komende 3 maanden te overleven. Op een boerderij 320km van de bewoonde wereld met 6.000 koeien over een gebied van 700.000 hectare ga ik ervaren of mijn voorouders gelijk hadden. Zal het leven ver van technologie, social media en spullen minder stressvol zijn? Is het leven beter als het bestaat uit eten, slapen en werken?

IMG_362964299639
Schaapscheren – Ruby Kramer

Nog even wachten op het antwoord
Het antwoord op die vragen zal ik in mijn blog van september geven. Ondanks dat ik de komende drie maanden van de radar verdwijn, het Vrijdagmiddagblog! zal gewoon maandelijks te lezen blijven. Er staan interessante onderwerpen voor jullie klaar. Plus in augustus een fotoblog met bijzondere winkels in Australië.

Ruby Kramer – PanterKist (PantherBox)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *