Vrijdagmiddagblog! De populairste kinderhelden van nu

Waren in mijn tijd de helden de Power Rangers en Ninja Turtles, tegenwoordig zijn het Mega Mindy, Spongebob en Victorius. Gelukkig zit goede oude vertrouwde held Super Mario ook dit jaar in de lijst van meest populaire kinderhelden. Dat geeft toch aan dat niet alles van vroeger tot de verleden tijd behoord.

Kinderen zijn trouw aan hun helden
Kinderen kiezen vooral helden gebaseerd op een rolmodel en humor blijkt uit het jaarlijks onderzoek van Panteia / KidWise. Zij onderzochten wat de populairste ‘characters’ zijn onder basisschoolkinderen ( 4-12 jaar). Ondanks het steeds groter groeiende aantal characters en series, valt op dat de lijst ten aanzien van vorig jaar niet veel veranderd is. De kinderen blijven hun helden trouw.

K3 blijft aan de top
In de leeftijdsgroep van kinderen uit groep 1 tot en met groep 3 is de top 3 onder jongens en meisjes totaal verschillend. Onder meisjes zijn K3, Mega Mindy en Dora het meest populair. Deze idolen en vrouwelijke fantasiefiguren waren ook in 2012 het meest favoriet. Onder jongens is, net als in 2012, Cars het meest populair. Gevolgd door de grappige kinderhelden Tom & Jerry, Spongebob, Team Umizoomi en Ice Age.

Mario_(New_Super_Mario_Bros._2)[1]
Super Mario – blijft een held
Spongebob nu ook geliefd bij de meiden
In schoolgroepen 4,5 en 6 is Spongebob onder zowel jongens als meisjes het meest favoriete character. In 2012 was dit onder jongens ook al het geval. Onder jongens zijn verder de Pinguins van Madagascar en Super Mario populair. Onder jongens is de top 5 gelijk aan die van 2012. Onder meisjes zijn Zack & Cody en Mees Kees favoriet. Mr. Bean behoort zowel onder jongens als meisjes binnen de top 5.

Weg met de getekende figuren
Bij de laatste doelgroep is opvallend dat zij allemaal kiezen voor ‘levende’ characters. Het is in deze leeftijd belangrijk om zich te kunnen identificeren met het character. Daarom is ICarly is zowel onder jongens als meisjes uit groep 7 en 8 populair. Onder jongens zijn verder de serie over de boyband ‘Big Time Rush’ en Zack&Cody favoriet. Deze characters zijn weliswaar ook onder meisjes populair maar het meest favoriet zijn rolmodellen ‘Victorious’ en ‘For Girls Only’.

pic_1373583011_1[1]

Tot volgende week!
Wil je meepraten over helden van toen en nu? Laat dan een reactie achter op twitter of hieronder. Volgende week kletsen we weer over iets anders leuks! Nu eerst weekend. Ik denk dat ik eens ga Mario Carten of Madagascar ga kijken. Goed weekend allemaal.

Ruby KramerPanterKist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *