Nieuwe Nederlandse en Belgische attracties in 2016

Diverse recreatiebedrijven hebben voor 2016 een spannend moment in hun agenda staan; de opening van hun nieuwe attractie. Met als hoogtepunt; de opening van het volledig vernieuwde Dierenpark Emmen als ‘Wildlands’. Een overzicht van de nieuwe attracties in Nederland en België in 2016:

Wildlands Emmen (25 maart)
Op 25 maart 2016 gaat Wildlands Adventure Zoo in Emmen open. Het spectaculaire nieuwe park omvat, naast een dierentuin met drie ecosystemen, ook attracties en theaters. Zie ook ons kijkje achter de schermen voorafgaand aan de opening.


Meer informatie: www.wildlands.nl

ouwehand pandasiaPandasia (en nog meer) in Ouwehands Dierenpark
In oktober 2015 werd bekend gemaakt dat Nederland twee Reuzenpanda’s aangeboden krijgt van de Chinese regering. Zij krijgen onderdak in Dierenpark Ouwehand. Daar wordt inmiddels druk gebouwd aan een nieuw pandaverblijf; Pandasia. Het vrouwtje heet Wu Wen en het mannetje Xing Ya. Wu Wen betekent ‘mooie krachtige wolk’ en Xing Ya ‘elegante ster’.
Daarnaast bouwt Ouwehand ook nog aan een nieuw gebouw in de kinderboerderij en een nieuwe volière voor de gieren.
Meer informatie: www.ouwehand.nl

pulsar_overviewPowerSplash bij Walibi Belgium
De hoogste en snelste attractie van België ‘Pulsar‘ is nog niet eens af, maar al wel internationaal in de prijzen gevallen. De attractie Pulsar stuurt haar gasten in boten van 10 ton, tot 45m hoog met 100 km per uur in maar liefst drie lanceringen waarvan twee achterwaarts. Afbouwen naar een normaal hartslag zal pas na 70 seconden en een reusachtige splash in het meer kunnen. Het park gaat op 26 maart weer open.
Meer informatie: www.walibi.com/belgium/be-nl

lost gravityGeheimzinnigheid rondom attractie ‘Lost Gravity’ in Walibi Holland
Walibi Holland kiest er voor om de spanning rondom de nieuwe attractie langzaam op te bouwen en steeds kleine stukjes informatie prijs te geven. Dit is een bewuste keuze geweest: “De thematisering van de nieuwe ride vraagt om geheimzinnigheid. De doelgroep vraagt om geheimzinnigheid. Het feit dat we zoveel views op Snapchat hebben laat dit ook zien. Alle beelden en hints vallen op hun plek als je straks eenmaal een rit hebt gemaakt in Lost Gravity”. Dat lukt aardig. Website Looopings heeft de jacht op scoops geopend en presenteerde al enkele onderdelen: de route van de baan en de vermoedelijke karretjes. Het park gaat op 24 maart weer open.
Meer informatie: www.walibi.nl/nl

rif010Surfattractie Rif010 in Rotterdams binnenstad
Ondanks een lichte vertraging wordt verwacht dat Nederland er in 2016 een nieuwe waterattractie bij krijgt; Surfsensatie Rif010 in Rotterdam. Dit is een attractie die niet in een attractiepark wordt gerealiseerd, maar in de binnenstad van Rotterdam in een bestaande gracht. Op een grote golf kunnen surfers hun sport beoefenen, gadegeslagen door de mensen op de terrassen aan de gracht. De geplande opening is december 2016. (en nu maar hopen dat er geen ijs ligt.)
Meer informatie: www.rif010.nl

plopsa de panne houten coasterHouten coaster in Plopsaland De Panne
In de zomer van 2016 zal Plopsaland De Panne weer een nieuwe attractie openen; een houten rollercoaster, geleverd door Great Coasters International. “De coaster zal nabij de grote splash van de Boomstammetjes vertrekken en zal zo voorbij de Vleermuis razen om vervolgens opnieuw richting het station te gaan.” Met een hoogte van 21 meten en een snelheid van 71 km/uur wil Plopsaland De Panne ook een iets oudere doelgroep aan zich binden.
Meer informatie: www.plopsa.be

Efteling-PinokkioSprookje Pinokkio in De Efteling
De Efteling opende in 2015 de spectaculaire attractie Baron 1898 en kiest in 2016 vor een iets bescheidener investering. In het sprookjesbos wordt het sprookje van Pinokkio tot leven gebracht. Pinokkio wordt het 29e sprookje van de Efteling, waarvoor een bedrag van 2 miljoen wordt uitgetrokken. Directeur Fons Jurgens: “Verhalen en sprookjes vertellen zit in ons bloed, het is wie we zijn. De keus is gevallen op het internationaal bekende sprookje van Pinokkio, waarbij het oorspronkelijke Italiaanse verhaal het uitgangspunt zal zijn. Daarvoor hebben we contact gezocht met de Pinokkio Stichting in het dorpje Collodi in Italië. Met deze nieuwe attractie richten we ons weer op een wat jongere doelgroep.”
Meer informatie: www.efteling.com

Tour-Belgie-302Koude wereld in Pairi Daiza
Afgelopen jaar bezocht de redactie van Pretwerk voor het eerst het dierenpark Pairi Daiza in België. Dat heeft veel indruk gemaakt. Er wordt volop gebouwd aan nieuwe belevingen en uitbreidingen. In 2016, 2017 en 2018 staat de ontwikkeling van een themazone rond ‘De wereld van de kou’ op het programma. In 2016 moet de Pogost, een Russisch restaurant van 1.200 m2, opengaan. (zie foto) Hier komt ook ruimte om zakelijke groepen te ontvangen, waarvoor nu nog te weinig voorzieningen zijn. De Wereld van het Koude wordt geen Russisch verhaal maar beslaat bijvoorbeeld ook noordelijk Amerika en Alaska.
Meer informatie: www.pairidaiza.eu/nl

het gebouw
het gebouw

Op Hekspeditie in Sprookjes Wonderland
Sprookjes Wonderland Enkhuizen staat er om bekend dat zij hun attracties voor het grootste deel in eigen huis bouwen. Er wordt al langere tijd uitgekeken naar de nieuwe attractie ‘Hekspeditie’. In een simulator vlieg je mee met Heks Hupsakee over het park. De attractie heeft een capaciteit van maximaal 35 personen per vlucht. De verwachting is dat de attractie tijdens in het voorjaar van 2016 in gebruik zal worden genomen.
Meer informatie: www.sprookjeswonderland.nl

Nieuwe attractie in Duinrell
In april van dit jaar staat de opening van een nieuwe thrill ride gepland; een spectaculaire zweefmolen. De attractie is geschikt voor zowel jong als oud en biedt plaats aan 12 personen per rit. Je vliegt naar een hoogte van maximaal 22 meter. Door de interactieve persoonlijke bediening wordt de rit zo spannend als je zelf wilt.
meer informatie: www.duinrell.nl

Diverse kleinere vernieuwingen
Naast de grotere attracties zijn er natuurlijk ook diverse kleinere vernieuwingen, met een lagere investering, waar bezoekers naar uit kunnen kijken…

Glijbanen bassin Hawaii decoratieZo krijgt het Tikibad in Duinrell een nieuwe decoratieve look. Vanaf zaterdag 23 januari kunnen de gasten genieten van eindeloos glijplezier in een subtropische Hawaiaanse sfeer. Van 13 tot en met 17 januari aanstaande presenteert Duinrell het Vakantiepark weer op de Vakantiebeurs in Utrecht met de leus ‘Vakantie vieren vol actie en plezier’. Het vakantiepark heeft een ‘Kids corner’ ingericht in hal 11. (www.duinrell.nl/tikibad )

Accres, o.a. bekend van zijn Kinderparadijs Malkenschoten opent vanaf 19 februari 2016 een E-kartbaan van ruim 320 meter in een glow-in-the-dark 3D-omgeving. Het E-kartcenter met electrische karts in Apeldoorn heeft als thema “Future”. (www.ekartenapeldoorn.nl)

Studiereis-FEC-2015-2181Family Entertainment Center ‘De Voltage‘ in Tilburg is het afgelopen jaar overvallen door het overweldigende succes van hun Escape Rooms. Zij maken veel werk van de storyline die in de uitdagingen zit. Op dit moment zijn er al 4 escape rooms geopend. Begin 2016 komen er nog vier nieuwe escape rooms bij. (www.devoltage.nl)

Pannekoekenhuizen blijken nog altijd zeer populair. Twee bedrijven, aangesloten bij de samenwerkende ondernemers van ToerNed, introduceren in 2016 een nieuw of pannekoekenhuis; Speelgelegenheid en event-center Hof Van Eckberge en het Pannekoekenhoes in pretpark De Waarbeek (Hengelo)

Ook in de dierentuinwereld zien we ontwikkelingen. GaiaZOO richt zich op het Noordelijk halfrond en bouwt een imposante doorloop volière voor monniksgieren en andere trekvogels van de Taiga. In Avifauna verrijst een Zuid-Amerikaans nevelwoud: Nuboso, waar naast dwergapen zoals de keizer snorrenbaard tamarins, ook de kolibrie te zien zullen zijn.

Nog leuke attracties gemist? Mail het de redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *