Stop de wipkip!

Veel speelplekken worden volgens ‘Speelnatuur’ ingericht zonder echt goed na te denken over de speelwaarde, de relatie met de omgeving en het allerbelangrijkst, de werkelijke speelwensen van de kinderen.  Voor je het weet heb je weer een treurige betonnen speelplek met een wipkip als sluitstuk van het budget.

wipkipWat ooit bedoeld was als een toestel waarin je een zacht wiegende beweging kan ervaren, is de wipkip hét symbool geworden van de vele slecht ingerichte speelplekken. Op een wipkip spelen grotere kinderen vrij agressief waarbij ze proberen zo hard mogelijk heen en weer te wippen om te kijken of deze tegen de grond bonkt. En de allerkleinsten waarvoor het toestel eigenlijk bedoeld is, spelen er gemiddeld 20 seconden op…

Tijd voor actie en doe mee!
Speelnatuur vindt het de hoogste tijd voor actie om de natuur naar de kinderen te brengen, op die plekken waar zij dagelijks komen, op schoolpleinen, kinderopvang en in hun eigen buurt. Laat kinderen weer echt spelen!

Bent u het met ons eens? Steun dan de actie ‘Stop de wipkip’.

Plak de actiesticker op een wipkip waarvan u vindt dat deze nu toch echt mag verdwijnen. Maak een foto en plaats deze op www.facebook.com/speelnatuur o.v.v. Stop de wipkip (of e-mail ons). De sticker kunt u kosteloos aanvragen via info@speelnatuur.nl. Samen met u geven we zo op ludieke wijze een signaal af aan de beheerder van betreffende speelplek om deze te verbeteren. Speelnatuur daagt de beheerders uit om contact op te nemen, wij helpen ze graag verder.

[De actie ‘Stop de wipkip’ loopt tot 1 april 2013. Doe mee en maak kans op een Speelnatuur product.]

Speelnatuur geeft kinderen weer de kans om avonturen te beleven, om zich te verwonderen over de bijzondere dieren in de natuur en om heerlijk te klimmen en te klauteren! Speelnatuur ontwerpt natuurlijke speelplekken en levert speelaanleidingen

Blog door: www.speelnatuur.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *