Hoe realiseer je de kernwaarde ‘Tot rust komen’?

Tot rust komen is vaak moeilijker dan het lijkt. Rust, dat is wat we op onze camping beloven aan onze gasten. De vraag is, wat kunnen wij doen om onze gasten zoveel mogelijk te helpen bij het vinden van rust? Dan moeten we eerst eens uitzoeken wat er over ‘rust vinden’ bekend is.

We krijgen tegenwoordig zoveel stimulatie dat onze hersenen het eigenlijk niet meer gewend zijn om niks te doen. We zijn als het ware verslaafd aan permanent “aan” staan. We stuiteren van het ene dopamineshot naar het volgende. Zodra we even niets hoeven te doen, willen we dan maar even onze mail of insta checken.

Toch is het belangrijk dat je af en toe echt even je rust pakt. Even in je werkpauze, heel eventjes je ogen sluiten en een stilte plekje zoeken verbetert de kwaliteit van rust. Blijft er dan toch nog veel door je hoofd spoken, dan zou een paar minuutjes een to-do lijstje maken, hoeft je hoofd er niet meer mee bezig te zijn! Is een van je zorgen iets wat zich niet op de korte termijn op te lossen valt? Dan heeft het ook niet erg veel zin om er op dat moment over in te zitten. Dat klinkt logisch toch?

Elke dag zou je even een momentje voor jezelf moeten nemen. Geef je geest rust, dus even geen T.V., geen mail en andere aandacht trekkers! Vijf minuutjes van stilte is effectiever dan 30 minuten voor de T.V. of Insta.
Wat kunnen we op onze camping (Watersportcamping Heeg) met deze informatie? We kunnen moeilijk onze gasten verplichten om 5 minuten stilte per dag op te zoeken. Wel kunnen we ervoor zorgen dat het aanbieden van WiFi of TV niet gefaciliteerd wordt. Maar dat hadden we al gedaan. Dan rest ons een leuk bordje te ontwikkelen met daarop de tekst: Wist je dat je meer tot rust komt door vijf minuten je ogen te sluiten, en een heel stil plekje op te zoeken, dan 30 minuten TV te kijken? Daarnaast kunnen we notitieboekjes ontwikkelen waarop onze gasten makkelijk hun to-do lijstjes kunnen noteren.

Kijk, zo zie je maar, door nieuwe inzichten, krijgen we toch weer een paar nieuwe ideeën waardoor we nog waardevoller voor onze gasten kunnen worden.

Wat heb jij gedaan binnen je organisatie om ervoor te zorgen dat de mensen meer rust kunnen vinden? We zijn benieuwd, wees welkom, de Polletjes Watersportcamping Heeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *