Digitale detox? Play it hard!

Kinderen, hoe ouder ze zijn, hoe meer ze kunnen balen van onze WIFI detox! Help…..wat moeten we dan doen? Het mooie is dat er al na een paar dagen een omslag is te zien. Ze zijn voornamelijk buiten gewoon aan het genieten!

zonsondergang jumpWe zullen nooit zeggen dat de online mogelijkheden als games en films een stomme tijdsbesteding is. Maar het is wel een tijdsbesteding die je thuis prima, vaak zelfs beter kan hebben dan op een camping, in een haven of hotel! Het internet is thuis vaak net wat sneller dan het veel gedeelde WIFI netwerk op vakantie. Bovendien heb je dan vaker de beschikking over comfortabeler stoelen, banken en bedden. De essentie van vakantie is dat je juist andere dingen wilt doen, dan dat je thuis doet. Omdat je juist dan, doordat je andere dingen doet dan je gewoonlijk doet, tot rust en inspiratie komt.

Door nieuwe, andere dingen te doen krijg je energie. Niet door dingen te doen die je gewoonlijk al doet. En dat zien we op onze camping aan de kinderen, ze komen gewoon helemaal “los”. Dat is prachtig om te mogen ervaren. Kinderen hebben me zojuist een klein potje appelmoes en bramenjam gebracht. Zo lief, het is echt regenachtig weer, het lijkt haast wel herfst! En toch hebben ze zich buiten gewoon weten te vermaken. Ze zijn appeltjes van onze fruitbomen gaan rapen en hebben een pannetje vol bramen her en der geplukt. Daar zijn ze mee aan het koken geweest. Wanneer we WIFI hadden gehad, dan was de kans op deze heerlijke bramenjam en appelmoes heel wat kleiner geweest! Want dan waren ze vast “achter WIFI gekropen”.

WIFI lijkt haast net zo bij het leven te horen als lucifers, maar juist door even niet de beschikking hierover te hebben is de kans op mooie momenten en avonturen heel wat groter. Dat wil jij toch ook?
Ik ben benieuwd naar jou idee, wat zou jij wel eens aan den lijven willen ervaren doordat iets er niet meer is?

Wees welkom, de polletjes, Watersportcamping Heeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *