Creativiteit en een hoop moed

Ik ben net terug van een reis naar India en Nepal en ik was de gelukkeling om het Dev Depaarali feest mee te mogen maken, vanaf een bootje op de Ganges zelfs! En daar kwam hij aan, Abhay. Hij was jong, misschien 13 jaar en kon niet zwemmen. Ook hij wilde zo veel als mogelijk was, kleine drijvende lichtjes verkopen.

creativiteit en lefHij kwam aan in het door hem zelf gemaakte bootje van piepschuim plaat. Met stevige draad had hij de platen aan elkaar genaaid, zwemmen kan Abhay niet, maar creatief is hij en hij beschikt over een enorme dosis moed! Hij heeft alle kansen gepakt die hij kon pakken, en wel op de meest strategische manier. Op de kant liepen vooral veel Indiërs, maar op de (veel te dure) boten zaten vooral toeristen die net wat meer dollars en Roepies in hun portemonnee hebben. Dus had hij een bootje gefabriceerd. Heel langzaam liepen door de naden van het bootje water naar binnen. Maar hij had vast voldoende tijd om met het bootje naar de vele rijke toeristen op het water te roeien. Hij had zijn knuffelfactor nog mee, een kind met zoveel moed en creativiteit……Iedereen in onze boot kocht snel wat van zijn lichtjes, ook al hadden we er al een paar op de kant gekocht. De rieten mand vol lichtjes was zo al voor de helft verkocht. En even snel als hij kwam, zo snel was hij ook alweer bij de volgende boot. Hij moest wel snel, want het bootje liep steeds voller en voller, zwemmen kan hij niet, zoals zoveel kinderen dat niet kunnen in India. Ik maak me geen zorgen over Abhay, die komt er wel met al zijn creativiteit en moed. Misschien stuurt hij over een paar jaar, allemaal jonge kinderen met zijn bootjes de Ganges op. Geeft hij ze vooraf nog een kleine training.

Maar wat kan ik hiervan leren, wat kan ik hiermee op onze camping? Durf ik door mijn angsten heen te kijken naar de meest strategische mogelijkheden? Heb ik zoveel creativiteit om met een minimaal budget het gereedschap te ontwikkelen dat ik hiervoor nodig heb? Op dit moment loopt mijn hoofd nog over van alle verpletterende indrukken die ik tijdens mijn reis heb opgedaan, maar Abhay…….die zal ik niet snel vergeten!

Welke strategische kansen heb jij met je creativiteit en moed gepakt? Ik ben heel benieuwd, wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.

Eén reactie

  1. Beste Karin, als je goed had opgelet had je ongetwijfeld opgemerkt dat dit het “Deepavali” oftewel Divali feest is en niet ” Dev Deparaali” Het belangrijkste feest dat door miljoenen Hindoes wereldwijd wordt gevierd. Wellicht kun je je alsnog verdiepen in de achterliggende spirituele gedachte achter dit feest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *