Bijpraten over technologie AR, VR en 3D in attracties

De technologie van augmented reality, virtual reality en 3D wordt steeds geavanceerder. Tijdens de Augmented World Expo (VS, 1 – 2 juni) gaven innovatieve bedrijven hun visie op de ontwikkelingen. De bijzonder leerzame presentaties zijn inmiddels als Youtube filmpjes online gezet.

Kevin Williams van KWP geeft een overzicht van de ontwikkelingen tot nu toe (waar komen we vandaan) en vertaalt dat naar de toepassingen die ons nog te wachten staan. Als voormalig medewerker van Disney kent hij de attractiemarkt goed.

vr coaster
Afbeelding van VRcoaster.com

De kern van de boodschap; de nieuwe generatie staat helemaal open voor de nieuwe technieken. De huidige technieken zijn echter nog lang niet op het niveau om makkelijk toegepast te worden. De huidige headsets hebben nog allerlei beperkingen. De bekendste vorm, de oculus rift, is nog niet toepasbaar in attracties. Deze is nog te groot, te weinig hufterproof en ook de hygiëne bij wisselende gebruikers is een probleem dat nog moet worden opgelost.

Andere ontwikkelingen betreffen projectietechnieken. Ook hier wordt nog volop geëxperimenteerd. Dat leidt tot ontwikkelingen als ‘motion pods’, ‘i-cocoons’, ‘virtual rollercoasters’ en ‘virual environments’.

Meer informatie:
Kevin Williams Out of Home interactive entertainment
Augmented world Expo
Youtube-kanaal Augmented World Expo (met nog veel meer lezingen)

Verdiepen in dit onderwerp:

immersive technology

 

Eén reactie

  1. Nederlandse bedrijven zijn ook al hard bezig met het maken van virtual reality applicaties voor verschillende branches.

    Bijvoorbeeld zijn wij van ArchEffects gespecialiseerd in het maken van VR applicaties voor de vastgoedbranche (met uitgebreide zonnestudie etc.) en voor de machine-industrie, voor beurzen, tentoonstellingen en sales-meetings (met volledige animatietoepassingen).

    Wij hebben gemerkt dat dit een erg interessante markt is met ongekende mogelijkheden. De moeite waard om mee te investeren in dit interessant nieuw platform die het standaard 2d scherm op korte termijn op indrukwekkende wijze zal gaan vervangen.

    Verbluffend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *