Op bungalowpark Hoenderloo is een handig systeem ontwikkeld waarbij gasten een maatwerk advies krijgen over de best passende uitstapjes in de omgeving. Het systeem is inmiddels doorontwikkeld en wordt nu ook voor de regio Apeldoorn ingezet.

Op bungalowpark Hoenderloo is een handig systeem ontwikkeld waarbij gasten een maatwerk advies krijgen over de best passende uitstapjes in de omgeving. Het systeem is inmiddels doorontwikkeld en wordt nu ook voor de regio Apeldoorn ingezet.

De omgeving zien als grootste faciliteit. Het is de gedachte en filosofie waar Bungalowpark Hoenderloo al geruime tijd in gelooft. Het is niet primair het zwembad of de bungalow die gasten naar het park trekt, maar het is de omgeving die dat doet. Met haar Veluwe ambassadeurs vervult Bungalowpark Hoenderloo lokaal de eerdere VVV rol. ‘We merken dat veel gasten graag willen weten wat er te doen is in de omgeving en aan ons de taak om hier - met het vele aanbod - een zo goed mogelijk advies over te geven. Een hele uitdaging, zeker in een druk hoogseizoen en de vele wisselende wensen en interesses’, aldus Marije Heuvink van Bungalowpark Hoenderloo.

Dat de Veluwe met haar prachtige natuur en hoge attractie dichtheid, een plek is die veel bezoekers trekt staat buiten kijf. Maar het grote en diverse aanbod zorgt ook voor versplintering. Een gevaar voor voornamelijk de kleine pareltjes in ons gebied, zegt Danny Paerl, eigenaar van Bungalowpark Hoenderloo en initiatiefnemer van het ‘VakantieAdvies’. De grote attracties pakken wel hun zichtbaarheid, maar de kleintjes - vaak met een authentiek aanbod - moeten het onderspit delven. Een lastig dilemma, zeker in een wereld waar zichtbaarheid veelal online gebeurt en dit naast specialistische online kennis ook een stevig budget vraagt.

De gast verdient een goed en passend advies, terwijl wij de Veluwe nog aantrekkelijker maken.

Over het Vakantieadvies

Het VakantieAdvies helpt vakantiegangers met het samenstellen van dé perfecte vakantie. Door gebruik te maken van slimme algoritmes wordt een gepersonaliseerd advies opgesteld met daarin de leukste uitjes. De verkregen data biedt de verblijfsaccommodatie uitgebreide inzichten in de gast en kan worden ingezet voor marketingdoeleinden. Dit terwijl de vakantieganger de dienst ervaart als een service.

Een aantal dagen voorafgaand aan het verblijf gaan gasten zich veelal oriënteren op de vakantie invulling. Via o.a. de Pre-Arrival mail kunnen accommodaties hun gasten attenderen op het VakantieAdvies. Op basis van een ingenieus puntensysteem wordt een persoonlijk advies gegenereerd. De beste tien activiteiten worden getoond. Op de achtergrond wordt een uitgebreid profiel gecreëerd met daarin de interesses en voorkeuren van de gast.

Word Regio Ambassadeur

Om je gasten een goed, passend advies te kunnen geven is actuele toeristische regio informatie essentieel. Met behulp van het VakantieAdvies zorg je er samen met je collega ondernemers in de buurt voor, dat jouw regio zorgvuldig in kaart wordt gebracht. Het VakantieAdvies geeft je suggesties voor attracties en bezienswaardigheden die liggen in de directe omgeving van jouw accommodatie. Zo zorg je er samen voor dat je de regio op zijn mooist etaleert en je gasten het meest relevante advies ontvangen.

Het Vakantieadvies voor marketingdoeleinden

Data is de sleutel tot succes. Ook in de leisure branche biedt data vele mogelijkheden. Het VakantieAdvies verzameld de interesses van de gebruiker en bouwt een profiel op. Het profiel wordt gesegmenteerd op basis van leefstijlen. Naast de leefstijlen verrijken “interesses” het profiel, die als tags aan het profiel zijn gekoppeld. Door deze structuur is segmentatie op verschillende niveaus mogelijk.

Deze segmentatie kan je helpen bij het verbeteren van je service, creëren van upsell en het verhogen van herhalingsbezoek. Daarbij geeft het VakantieAdvies je inzicht, per periode, welke type gasten je accommodatie, maar ook de regio bezoeken. Zo kan je gericht campagnes inzetten en je aanbod optimaliseren.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=125&v=bYxz12BQTt4&feature=emb_logo

Meer informatie: www.holidayassistant.nl