Efteling opent een sprookjes- attractie in het Sprookjesbos

De Efteling werkt ook in haar oudste zone, het Sprookjesbos, nog altijd aan vernieuwing. Afgelopen weekend werd het 30e sprookje vormgegeven; De Zeven Zwanen. Dit sprookje is tevens een bootjesattractie.

EFTELING – Het nieuwe sprookje ‘De Zes Zwanen’ is geopend voor het publiek. FOTO EFTELING – LEVIN DEN BOER

Varen of staren

De zes Zwanen is het eerste sprookje in het Sprookjesbos dat op twee manieren te beleven is, varend of starend. Bezoekers kunnen plaatsnemen op de rug van een bijna 3 meter lange zwaan of het slot binnenwandelen en Elisa vanaf de kant bekijken. Dit geeft een extra dimensie en zorgt voor een unieke beleving voor jong en oud.

Twinkelende asters

Bezoekers worden echt verwonderd wanneer zij het slot binnen gaan en Elisa ontmoeten. Haar zes broers zijn veranderd in zwanen door hun jaloerse stiefmoeder. Om de betovering te verbreken, mag zij zes jaar niet spreken of lachen en moet zij zes hemden breien van bosasters. Binnenin het slot wordt Elisa omringd door 606 twinkelende asters – 101 asters per broer – die extra oplichten wanneer de zwanen voorbij komen. Buiten rondom het verborgen slot staan nog eens duizenden asters, die een belangrijke rol spelen in het sprookje.

Sprookjesboek en tentoonstelling

Ter ere van het 30e sprookje in het Sprookjesbos is er een nieuw sprookjesboek verschenen En ze leven nog lang en gelukkig, waarin het volledige sprookje van De zes Zwanen te lezen is. Daarnaast is de wisseltentoonstelling in het Efteling Museum volledig in het thema van de 30 sprookjes in het Sprookjesbos. Het sprookjesboek is verkrijgbaar in de winkels in de Efteling.

Meer informatie: www.efteling.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *