De Nationale week van de Toegankelijkheid komt er al snel aan - van 1 t/m 6 oktober. Dit jaar is het thema 'Lekker vrij' waarin vooral wordt gekeken naar de vrijetijdsbesteding van mensen met een beperking. Pakt de recreatiesector deze handschoen op door massaal activiteiten aan te bieden? Aanmelden is gratis en er zijn nog volop witte vlekken op de overzichtskaart! De Nationale week van de Toegankelijkheid komt er al snel aan - van 1 t/m 6 oktober. Dit jaar is het thema 'Lekker vrij' waarin vooral wordt gekeken naar de vrijetijdsbesteding van mensen met een beperking. Pakt de recreatiesector deze handschoen op door massaal activiteiten aan te bieden? Aanmelden is gratis en er zijn nog volop witte vlekken op de overzichtskaart!

[caption id="attachment_14755" align="alignright" width="297"] Een scootmobieltocht in de bollenstreek (ter illustratie)[/caption] Wilt u meedoen aan de Week van de Toegankelijkheid, maar weet u niet goed wat u kunt doen? Kijk dan eens op de activiteitenkaart. Misschien brengt het u op een idee. Of misschien vindt u via de kaart een organisatie die al een activiteit organiseert en waarbij u zich kunt aansluiten. De Week van de Toegankelijkheid hanteert een aantal criteria:

  • Iedereen hoort erbij: Activiteiten worden tot stand gebracht vanuit een inclusie gedachte;
  • Nothing about us, without us: Activiteiten worden ontwikkeld samen met mensen met een beperking;
  • Iedereen is welkom: toegankelijkheid is de norm, ontoegankelijkheid is de uitzondering

Het doel is vooral dat mensen lokaal, samen aan de slag gaan om Nederland toegankelijk te maken en ook na de Week met elkaar in gesprek blijven om de toegankelijkheid duurzaam te verbeteren." Hulp bij het toegankelijk maken van je activiteit Voel je je niet helemaal zeker op het gebied van toegankelijk aanbod? Op de website www.mkbtoegankelijk.nl staan veel tips voor ondernemers rondom toegankelijkheid. Daarnaast kunnen ondernemers om contact opnemen met de lokale belangenbehartiger van de Week van de Openbare Ruimte. www.platformklink.nl/kaart staat een interactieve kaart waar je per woonplaats kan kijken welke partijen er actief zijn. Meer informatie: www.weekvandetoegankelijkheid.nl