Bij het beoordelen van een recreatiewoning is 'de eerste indruk' van groot belang. Meestal is dat het moment dat de gast haar huisje betreedt. Het interieur speelt daarin, vaak ongemerkt, een cruciale rol. Is dat de ervaring van 'een oubollige boel' of een 'trendy omgeving' die men nog niet eerder is tegen gekomen? We vroegen aan Instyle Concepts hoe je het 'bijzondere vakantiegevoel' in een ontwerp kunt brengen. Bij het beoordelen van een recreatiewoning is 'de eerste indruk' van groot belang. Meestal is dat het moment dat de gast haar huisje betreedt. Het interieur speelt daarin, vaak ongemerkt, een cruciale rol. Is dat de ervaring van 'een oubollige boel' of een 'trendy omgeving' die men nog niet eerder is tegen gekomen? We vroegen aan Instyle Concepts hoe je het 'bijzondere vakantiegevoel' in een ontwerp kunt brengen.De stille kracht

Een interieurconcept zal je niet snel tegenkomen op een checklist met keuzefactoren voor een vakantiewoning. Toch beïnvloedt het interieur, vaak bijna onopgemerkt, diverse andere beslisfactoren. We noemden al 'de eerste indruk'. Een interieur is ook het decor op alle foto's die in de vakantiewoning genomen worden; zowel voor je eigen marketing, als door je gasten, die hun foto's vervolgens weer delen via social media en op beoordelingswebsites zoals Zoover. Wat is trendy? Niet iedereen heeft dezelfde smaak. Toch kun je wel concluderen dat bijna iedereen kan herkennen wat gedateerd en oubollig is. Wie dagelijks (als eigenaar of onderhoudsdienst) in de huisjes komt, raakt soms wat bedrijfsblind voor het verouderingsproces. De recreatiespecialisten van Instyle Concepts kunnen met een scan snel vaststellen welke elementen 'echt niet meer kunnen'. Zij vergelijken de stijl met ontwikkelingen die zich afspelen in de Europese vakantieparken. Zij zijn op de hoogte van de laatste trends op interieurgebied. Welke trends onderscheiden jullie op dit moment? De trends op interieurgebied zijn modegevoelig. Bennie Graafsma beschrijft vier trends die opvallen in de nieuwste interieurs:

  1. Het gebruik van echte houten boomstammen verwerkt in het interieur van woningen in een bosrijke omgeving.
  2. Het gebruik van meubelen met stalen onderstellen in combinatie met massief eikenhout.
  3. Alles uitvoeren in led-verlichting.
  4. De kleuren Patrol, mosterd en moskleur in het interieur.

Meijerink: "Wanneer er vervolgens ook nog goed is nagedacht over de gebruiksvriendelijke elementen in de woningen, dan stemt dat de gasten zeer tevreden; 'Gastbeleving'. Dit zal zijn weerslag hebben in herhalingsbezoeken en voorkeursboekingen en daardoor een beter rendement. Stelt u zich eens voor dat u degene bent die de woning gaat huren. Kijk eens kritisch om u heen. Wilt u op de ‘erfstukjes’ zitten van de eigenaar? Vast niet. [gallery link="file" columns="2" size="medium" ids="54417,54418"] met dank aan: Benny Graafsma, recreatie specialist van Instyle Concepts Graafsma: "Laat uw recreatiewoningen eens compleet onder handen nemen door de vakmensen van Instyle Concepts. We creëren interieurs waarbij je de buiten omgeving van de woning binnen in het interieur opnieuw ervaart. Dit alles afgestemd op een intensief (verhuur) gebruik. Wij maken gebruik van de beste producten die tegen een stootje kunnen, maar bijvoorbeeld ook brandvertragend en/of vuilafstotend zijn. Wat denkt u van lichtdichte gordijnen op de slaapkamer en kwaliteitsmeubelen, dat komt het woongenot toch zeker ten goede? Dat is een investering die u in de verhuur zeker terug zal verdienen en waar uw gast u positief op zal beoordelen! Een goed interieur zorgt tevens voor een positieve Zoover score. Uw verhuuropbrengsten zullen u daarna zeker verrassen!"