Madurodam opent deze zomer opnieuw een interactieve familieattractie. Net als eerdere attracties wordt ook dit project in eigen huis ontworpen en gebouwd. Het is de grootste investering ooit voor één attractie in het park. De bouw van de nieuwe attractie gaat naar verwachting 1,5 miljoen euro kosten. Madurodam opent deze zomer opnieuw een interactieve familieattractie. Net als eerdere attracties wordt ook dit project in eigen huis ontworpen en gebouwd. Het is de grootste investering ooit voor één attractie in het park. De bouw van de nieuwe attractie gaat naar verwachting 1,5 miljoen euro kosten.

De Nederlandse daadkracht staat centraal in de verhaallijn: de familieattractie neemt bezoekers mee in de meest indrukwekkende overwinning op het water in de Nederlandse historie. “De details houden we nog even geheim, maar het wordt gegarandeerd spectaculair,” aldus Marianne Aalders, woordvoerder van Madurodam. Niet eerder in de historie van Madurodam investeerde het Haagse themapark een dusdanig hoog bedrag (1,5 miljoen) in de ontwikkeling en bouw van één attractie. “Noem het gerust ons meest ambitieuze project ooit. In financiële zin, maar ook qua omvang, mankracht en manuren. We verwachten namelijk nog voor de zomervakantie open te gaan,” licht Aalders toe. De nieuwe attractie wordt, net als het in 2017 geopende Nieuw Amsterdam, op realistische schaal gebouwd. “We zijn in Madurodam gepromoveerd op in verschalen. In het geval van miniaturen bouwen we schaal 1:25. Onze indoor attracties zijn altijd schaal 1:2, zodat bezoekers binnen grootse en leerzame verhalen kunnen beleven. Dit keer gaat het om een markant gebouw dat symbool staat voor een belangrijk moment in onze strijd tegen het water.” Interactief en eigentijds De vijfde indoor attractie belooft een eigentijdse belevenis te zijn voor jong en oud. Net als de andere indoor attracties wordt ook deze attractie in eigen huis ontwikkeld en gebouwd. De eerder geopende indoor attracties zijn:

  • Sinds 2014 kunnen bezoekers in Zo Groot is Oranje terug naar de oranjegekte tijdens het EK ‘88.
  • In 2015 volgde het Hof van Nederland over de eerste vrije Statenvergadering in Dordrecht.
  • Het jaar daarop opende Het verhaal van George de deuren, over het levensverhaal van naamgever én oorlogsheld George Maduro.
  • De laatste aanwinst uit 2017 is Nieuw Amsterdam: een interactieve familie-attractie over de Nederlandse roots van de wereldstad New York.

Meer informatie: www.Madurodam.nl