Nieuwe attractie Walibi België valt al voor de opening in de prijzen

De nieuwe attractie, waar momenteel hard aan wordt gebouwd in Walibi België, heeft de eerste prijs al binnen. De Power Splash, ontwikkeld door Mack Rides ontving de IAAPA Brass Ring Award voor beste nieuwe concept. Tijdens een persmeeting van Walibi België, eind december werd ook de naam bekend gemaakt van de attractie; ‘Pulsar’.

pulsar_overviewDe bouw van de hoogste en snelste attractie van België, heeft half december haar hoogtepunt bereikt. Het afwerken van de torens en installeren van de laatste baandelen aan 45m hoogte kondigen het einde aan van een cruciale fase. De werken gingen enkele maanden geleden van start en waren een ware organisatorische puzzel voor alle betrokken partijen. Een dijk was nodig en het meer moest gedeeltelijk droog gelegd worden. Funderingen moesten gegoten worden op een heel moerassige ondergrond. De werf, in het midden van een pretpark in volle activiteit, was daarbovenop moeilijk bereikbaar.

De attractie Pulsar stuurt haar gasten in boten van 10 ton, tot 45m hoog met 100 km per uur in maar liefst drie lanceringen waarvan twee achterwaarts. Afbouwen naar een normaal hartslag zal pas na 70 seconden en een reusachtige splash in het meer kunnen.

Fans en kenners kijken nu al uit naar de opening. De LA Times de Pulsar ook al genoemd als één van de top 10 attracties ter wereld waar het meest naar wordt uitgekeken in 2016.

Meer informatie: www.walibi.com/belgium/be-nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *