De boekingswebsite HotelGrouper.com deed onderzoek naar de meest voorkomende klachten. De grootste ergernis onder hotelgasten werd veroorzaakt door hotelburen die net iets te veel lawaai maakten. Het onderzoek is uitgevoerd onder 600 hotelgasten. De boekingswebsite HotelGrouper.com deed onderzoek naar de meest voorkomende klachten. De grootste ergernis onder hotelgasten werd veroorzaakt door hotelburen die net iets te veel lawaai maakten. Het onderzoek is uitgevoerd onder 600 hotelgasten.HotelGrouper-Bel

Veel gasten waren uitermate tevreden over hun overnachting maar toch leidde het onderzoek tot een lijst met enkele verrassende ergernissen:

  1. Luidruchtige buren (41,2%): Nachtelijke conversaties, ruzies, rennen over de gang of net iets te hard met de deur slaan. Niemand zat erop te wachten tijdens een voorgenomen ontspannen verblijf in een hotel.
  2. Slechte hygiëne (15,4%): Vieze hotelkamers wekken regelmatig de nodige irritaties op bij hotelgasten. Vooral de hygiëne van de badkamer was in deze gevallen onvoldoende.
  3. Slechte klimaatcontrole (14,5%): Bijvoorbeeld een airco die niet sterk genoeg was of een systeem dat ’s nachts teveel lawaai maakte.
  4. Beperkte ontbijttijden (7,3%): Voornamelijk weekendgasten gaven dit als ergernis op. Zij wilden graag uitslapen, maar hadden wel inclusief ontbijt geboekt. De gasten die doordeweeks in hotels verbleven, vonden dit niet problematisch. Waarschijnlijk heeft dit te maken met het grote aantal zakelijke gasten dat doordeweeks in hotels verblijft.
  5. Geen fijne douchekop (6,1%)
  6. Oncomfortabel bed (5,8%)
  7. Geen minibar (3,2%)
  8. Weinig stopcontacten (3,2%)
  9. Onvriendelijk personeel (2,4%)
  10. Extra kosten voor internet (0,9%)
Individuele ergernissen

Een bijzondere ergernis van een gast was dat er geen lichtknopje naast het bed zat. Deze gast moest in het donker zijn bed opzoeken of slapen met de lichten aan. Een andere gast stoorde zich aan de geur van het schoonmaakmiddel. Ook vond een gast het toiletpapier niet zacht genoeg en vermeldde dat het beter gebruikt kon worden als schuurpapier. Bron: hotelgrouper.com