Met de Bicycle Experience wordt gewerkt aan een ambitieuze toeristische attractie over de fietscultuur in Nederland. De vestigingsplek van de nieuwe attractie staat nog open. De initiatiefnemers zijn in gesprek met meerdere steden over een locatie. Een definitieve locatie van de hoofdattractie moet later dit najaar bekend zijn. Met de Bicycle Experience wordt gewerkt aan een ambitieuze toeristische attractie over de fietscultuur in Nederland. De vestigingsplek van de nieuwe attractie staat nog open. De initiatiefnemers zijn in gesprek met meerdere steden over een locatie. Een definitieve locatie van de hoofdattractie moet later dit najaar bekend zijn.

De Bicycle Experience biedt toeristen en inwoners een bijzondere kennismaking met de fiets, met de stad en met de regio. De attractie verbindt bestaande initiatieven, andere steden, routes en mensen. [gallery link='file' ids="38687,38688,38689"] Planconcept Bicycle Experience (3-eenheid)

  • - Doe-Leer Hub: een overdekte leer-doe fietservaring (Haal je BE-Diploma!) waar – naast fietscultuur – ook aandacht is voor thema’s als techniek, duurzaamheid, mobiliteit en gezondheid: met een directe verbinding met andere attracties, ook in andere steden, ook in het buitenland.
  • - Game App: een game app voor beginners en gevorderden, met daarop uitdagende en steeds wisselende thematische routes die knooppunten verbinden: een open platform waarop ook gebruikers routes kunnen maken in de eigen stad! Overal ter wereld toepasbaar.
  • - Festival: een jaarlijks BE-festival met pop-up activiteiten langs de pleinen van de stad!
BE: planning

Medio 2016 start de Bicycle Experience met de App en Festival als opmaat en start van de BE-community. Medio 2017 (begin toeristenseizoen) willen we de hoofd-attractie kunnen openen, afhankelijk van een aantal bouwopties. Partners die interesse hebben in samenwerking kunnen contact opnemen via de site www.bicycle-experience.com Volg de plannen van de Bicycle Experience via Twitter: https://twitter.com/bicycleXperienz