Een jonge ondernemersgroep uit Utrecht heeft een nieuw concept ontwikkeld voor een vakantiepark met Tiny Houses. De eerste 30 Tiny Houses zijn inmiddels ingekocht bij een fabriek in Oost Europa.

In een notendop is dat het idee van TinyParks: luxe en duurzame tiny houses op prachtige bestemmingen, om in de natuur een paar dagen de drukke stad te kunnen ontvluchten. In april opent de eerste TinyParks locatie met in totaal 16 accommodaties hun poorten aan het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Vanaf januari kan er geboekt worden. Drenthe is natuurlijk prachtig vanwege de natuur, maar in deze provincie worden dit soort initiatieven ook nog eens met open armen ontvangen door het MKB Fonds Drenthe, een investeringsfonds voor innovatieve bedrijven.  “Het wordt de ultieme kampeerbeleving”, noemt mede-eigenaar en ontwikkelaar Jochem Verheul het.

Verheul ziet volop kansen voor Tiny Houses in de recreatiesector: “Er zijn veel vakantieparken met vaste jaarplekken en prachtige locaties die maar drie of vier maanden per jaar open zijn, die willen we helpen met dit concept.” TinyParks wil bestaande recreatie-ondernemers een nieuwe boost geven, door de huisjes zonder een investering van de huidige ondernemer beschikbaar te stellen en daar vervolgens ook de boekingen en marketing voor te doen. “De ondernemers delen dan in de opbrengt van de boeking.” De prijzen van de huisjes zullen tussen de 125 en 180 euro per nacht gaan liggen, afhankelijk van het aantal personen en of het hoog- of laagseizoen is.”

Meer informatie: www.tinyparks.nl

Redactie: "We zien een sterke groei van Tiny House concepten in Nederland. Ook de keten Droomparken timmert met dit concept stevig aan de weg. Daar zijn de Tiny House communities onderdeel van een groter park met meerdere accommodatievormen en een uitgebreidere centrale voozieningen.  Doordat het nog een relatief prille markt is, zien we verschillen in de invulling van het concept. Wij zijn benieuwd welke concepten het best zullen aanslaan."