De 30 Pathé Bioscopen (Pathé en Euroscoop), marktleider in Nederland, ontvingen ruim 7 miljoen bezoekers in 2020. De bioscoopketen verwacht herstel van de markt in de tweede helft van 2021, ondersteund door enkele nieuwe filmreleases.

De bezoekcijfers aan de bioscopen van Pathé kwamen 56% lager uitdan in 2019. De Pathé en Euroscoop bioscopen zijn in 2020 slechts 10 weken in het begin van het jaar op normale wijze geopend geweest. De bioscopen waren in totaal 15 weken volledig gesloten, en van 1 juni tot 15 december was er de beperking van een maximumcapaciteit van 100 tot slechts 30 bezoekers per zaal. Het management heeft diverse maatregelen genomen om door de crisis heen te manouvreren: "Onze organisatie is ondertussen dusdanig efficiënt ingericht, dat de financiële schade zo beperkt mogelijk blijft."

Tijds dit lastige coronajaar ontwikkelde Pathé ook enkele nieuwe  concepten om in te spelen op een corona-proof ervaring zoals de Drive-In bioscoop, Pathé Privé en Pathé Delivery.

Vooruitblik op 2021

Pathé verwacht dat de bioscopen het eerste halfjaar van 2021 nog steeds te maken zullen hebben met beperkende maatregelen, maar ziet ook dat 2021 een bijzonder goed jaar wordt wat betreft content. Zo wordt begin van dit jaar gestarten met Wonder Woman: 1984, De Slag om de Schelde en Bon Bini: Judeska In Da House. De focus op een veilige beleving voor de bezoekers krijgt ook in 2021 nog een hoge prioriteit.

meer infomratie: www.pathe.nl