Bevilla heeft een rechtszaak verloren tegen een oud-werknemer die een concurrerende website heeft opgezet.

Belvilla eiste dat Pepijn Zijsling (42) en zijn nieuwe bedrijf Villa for You hun activiteiten moesten staken. De rechtbank in Oost-Brabant heeft alle vorderingen van Belvilla tegen Zijsling afgewezen. Zijsling zou zich volgens Belvilla schuldig hebben gemaakt aan het schenden van het concurrentie- en geheimhoudingsbeding. Daarvan is volgens de rechtbank geen sprake.

In en persbericht licht Zijsling toe: "Ik heb op 8 juni van dit jaar Villa for You opgericht. Vorig jaar 2019 werd bekend dat de eigenaar van Belvilla van plan was het bedrijf te verkopen aan het Indiase concern OYO Hotels & Homes. Deze zomer heb ik Villa for You opgericht vanuit de overtuiging dat ik met dit nieuwe bedrijf de markt beter kan bedienen door een persoonlijke benadering, waarbij relatiegerichtheid naar zowel huiseigenaren als gasten centraal staat. Ik ben enorm opgelucht dat de rechter nu een einde maakt aan de pogingen van Belvilla om mijn bedrijf te dwarsbomen."
 
Zijsling is met zijn activiteiten gestart nadat het concurrentiebeding was afgelopen, en dat woprdt door de rechter bevestigd. Villa for You bemiddelt bij de verhuur van vakantiehuizen in onder meer Oostenrijk, België en Nederland. Zijsling presenteert op zijn website zo’n vijfhonderd huizen en heeft hij zeventien mensen in dienst.

Zijsling speel, naar eigen zeggen, in op de verslechterde voorwaarden die Belvilla aan haar verhuurders biedt: "Belvilla hanteert een filosofie die veel eigenaren niet aanstaat. Ik weet uit ervaring dat huiseigenaren graag een persoonlijke band met de verhuurorganisatie willen, zonder anonieme callcenters. Ook huurders zoeken vaak direct contact als dat nodig is. Zeker in deze onzekere corona tijden. Als voorbeeld biedt Villa for You bij een code oranje of rood ook gewoon een geld terug garantie. Dit biedt veel klanten zekerheid en vertrouwen om toch nu al hun vakantie te boeken. Ik speel op die behoeften in en merk dat dat op prijs wordt gesteld. Dat legt ons geen windeieren.”

Reactie Belvilla

Belvilla houdt haar reactie kort: "Wij hebben geen probleem met concurrentie in welke vorm dan ook en wensen iedereen succes, maar dat moet wel op een correcte manier worden gedaan. In dit geval zagen wij goede gronden om de handelwijze aan de rechter voor te leggen. We beraden ons over eventuele juridische vervolgstappen."

Meer informatie: www.villaforyou.nl