Landal gaat formulematig werken met het aanbieden van souvenirs

Landal huurt het bedrijf Trendzz for You in om de structuur van de souvenirverkoop op haar parken te optimaliseren. Souvenirs zijn niet alleen een verdienmodel, maar dragen ook bij aan het vakantiegevoel.

Trendzz For You verzorgt vanaf 1 januari 2021 de souvenirs, gift-artikelen en ansichtkaarten bij Landal GreenParks in Nederland. Voorheen werkte Landal GreenParks met diverse leveranciers en verschilde het assortiment per park.

We vragen woordvoerder Jeanette ten Kate van Landal naar de achtergronden bij deze stap. Ten Kate: “De keuze om met één partner te werken voor de levering van souvenirs, giftartikelen en (ansicht)kaarten aan onze parkshops ligt in lijn met een groeiende behoefte aan efficiency in onze manier van werken bij Landal. We werken naar een nieuwe formulematige manier van werken met centraal gekaderde assortimenten en met minder toeleveranciers.”

Verdienmodel, sfeermaker of promotie-artikel?

Souvenirs vervullen een heel specifieke rol binnen de recreatiesector. Waar in een winkel de verkochte producten ‘gewoon’ winst moeten opleveren, kan een souvenir in de recreatiesector ook bijdragen aan de promotie en beleving van het recreatief product.

Landal zoekt duidelijk de balans. Ten Kate: “Het doel van de verkoop van souvenirs is tweeledig, natuurlijk is het een verdienmodel voor Landal maar wij hopen ook dat souvenirs een positieve bijdrage hebben op het “vakantiegevoel” van onze gasten. Dat de gast bij thuiskomst nog een keer terug denkt aan de mooie omgeving waarin ze verbleven, de eekhoorns die ze op het park hebben gezien of de fijne wandeling die ze gemaakt hebben in de natuur in de regio.”

Eddy de Wit van Trendz for You noemt nog een belangrijk aspect van de souvenirverkoop: “De souvenirs komen terecht in de parkwinkel. Daar zorgen ze voor meer sfeer en beleving – en ook voor een hogere omzet per klant.” Als belangrijke succesfactor voor het assortiment noemt De Wit: “Ik zie souvenirs als een item waarmee de consument een herinnering, een stukje vakantiegevoel mee naar huis neemt. Hoe meer het aansluit bij het gevoel van de vakantie of het dagje uit des te beter dit voor de verkoop zal zijn.”

Meer informatie:

www.landal.nl

www.trendzzforyou.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *