JetCamp, een innovatieve website voor het zoeken en boeken van campings, krijgt een early-stage investering van het Zwitsers/Oostenrijkse investeringsfonds Falkensteiner Ventures.

Daarmee wil de start-up uit Delft versneld groeien binnen de Europese campingmarkt van 5 miljard Euro.

De 6-talige www.jetcamp.com website heeft een focus op content & inspiratie en vermeldt inmiddels meer dan 90% van alle 25.000 Europese campings. Naast grotere vakantieparken en familiecampings zijn dat ook kleinere glampings, mini-campings en natuur- en boerencampings. JetCamp, dat qua opzet het beste met een hotelboekingssite kan worden vergeleken, wil met de investering haar marktaandeel in de grootste Europese campingmarkten Frankrijk en Duitsland vergroten.

Kapitaal en netwerk

De investering bestaat uit kapitaal en toegang tot het netwerk en de kennis van Falkensteiner Ventures. Oprichter en CEO Erwin Hoevenaar: ”Falkensteiner is voor ons veel meer dan een investeerder, Beat Blaser en Erich Falkensteiner beschikken over een schat aan ervaring en een enorm netwerk. Mentor en challenger tegelijkertijd, dat kunnen we zeker gebruiken.”

Groei campingvakanties

De Europese campingmarkt groeide 10% tussen 2018 en 2020, terwijl de campermarkt gedurende die periode met 20% groeide. Hoevenaar: “We zien dat steeds meer mensen hun vakantie in of dichtbij de natuur doorbrengen. Corona heeft deze trend versneld, waardoor we met name tijdens het afgelopen hoogseizoen een enorme groei in campingvakanties zagen en de opkomst van een vrij nieuw fenomeen als pop-up campings”.

Traditionele markt

Erwin Hoevenaar: “de huidige spelers in deze markt komen veelal voort uit traditionele bedrijven als automobiel clubs of uitgeverijen, waarbij het business model afhankelijk is van (print)advertenties. Om opgenomen te worden betalen campings een jaarlijkse fee. JetCamp hanteert een gratis (freemium) model. Vermeldingen zijn kosteloos, hiermee zijn we uniek in de markt. Wanneer een camping besluit ook boekingen te accepteren ontvangt JetCamp een commissie. No cure no pay! ”.

Over JetCamp

JetCamp is opgezet door Erwin Hoevenaar en Roderik Verburg (beide ex Thomas Cook) en bestaat uit 8 medewerkers verdeeld over vestigingen in Delft en Litouwen (softwareontwikkeling). Inmiddels zijn 2.500 campings online boekbaar en het doel is dit binnen 6 maanden te verdubbelen naar 5.000.

Beat Blaser over JetCamp: “camping is een groeimarkt en een product waar wij als investeerder ervaring mee hebben en strategisch op inzetten. Het JetCamp team onder aanvoering van Erwin en Roderik heeft het juiste DNA en heeft in zeer korte tijd een low-cost en schaalbaar platform gecreëerd met de juiste basis voor exponentiële groei”. 

Bron: persbericht Jetcamp.com

Over Falkensteiner Ventures

Falkensteiner Ventures AG is een boutique venture capital accelerator met kantoren in Zürich, Wenen en München. De onderneming investeert in veelbelovende IT start-ups in travel, hospitality en leisure. Het investeringsfonds is 2 jaar geleden opgezet door hotelier Erich Falkensteiner en reisondernemer Beat Blaser

Toegevoegd door de redactie op 23/11:

Ook andere partijen bieden een gratis basisvermelding

Naar aanleiding van dit artikel kregen wij berichten dat de bewering dat JetCamp zeker niet de enige organisatie is die een gratis basisvermelding aanbiedt. Ook bij ANWB, ACSI en ADAC is een basisvermelding op gratis. ANWB: "Publicatie in de Erkende ANWB camping gids is gratis. Specifiek voor ons campingplatform ANWB Camping hanteren wij een hybride model. Wij vragen een kleine bijdrage voor dataonderhoud en publicatie hiervan op ANWB Camping.nl. Ben je boekbaar en / of biedt je extra voordeel aan ANWB Kampeerkaart CKE kaarthouders dan krijg je een korting op de publicatie. Voor boekingen via ANWB camping geldt net als bij Jet-camp no cure no pay."